De vreugde was groot na afloop van het duel tegen VVV.

FC Den Bosch wint spektakelstuk tegen VVV Venlo

Algemeen 349 keer gelezen

FC Den Bosch speelde vrijdagavond in Venlo tegen VVV-Venlo. De wedstrijd met vijf doelpunten werd in de slotfase beslist in het voordeel van de Bosschenaren: 2-3.

VVV schoot tien minuten voor de rust twee keer van afstand op doel. Beide schoten werden door Krisztian Hegyi gepareerd. Enkele minuten hierna werd de thuisploeg tot tweemaal toe gevaarlijk voor het doel. Uit een hoekschop ontstonden rommelige situaties voor het Bossche doel, maar de verdediging kon voorkomen dat VVV op voorsprong kwam.
Kort voor rust werd FC Den Bosch weer gevaarlijk. Kostorz werd na goed combineren aangespeeld door Oulad M’hand. Het schot van de Poolse spits werd verwerkt tot een hoekschop. Uit de hoekschop kopte Van Grunsven op doel, maar Van Crooij wist redding te brengen voor de Venlonaren.

0-1 voorsprong
In de blessuretijd van de eerste helft nam FC Den Bosch de voorsprong. Victor van den Bogert won een kopduel op het middenveld. Stan Henderikx probeerde bal terug te spelen op zijn centrale partner Rik Ketting. Maar de bal werd onderschept door de druk zettende Jaron Vicario. De international van Curaçao pikte de bal op en schoof deze binnen achter doelman Delano van Crooij. Waar de brilstand een logische ruststand leek stond FC Den Bosch ineens 0-1 voor.
VVV-Venlo kwam snel op gelijke stand in de tweede helft. FC Den Bosch had echter niet lang nodig om deze tik te verwerken. Oulad M’hand gaf een diepe bal op Kacper Kostorz. De spits gaf de bal op zijn beurt weer terug aan Oulad M’hand. De huurling van Arsenal nam aan en schoot overtuigend raak.
Op het uur een grote kans voor VVV. De bal viel zo voor de voeten van spits Kosidis, maar door alert optreden van Hegyi behielden de Bosschenaren hun voorsprong.
Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Levi Smans draaide de bal voor uit een vrije trap. Michail Kosidis verlengde de bal het doel in.
FC Den Bosch wist ook deze tik goed te verwerken. Mees Laros gaf een lage voorzet die binnen werd getikt door Kacper Kostorz. De Poolse spits maakte alweer zijn 16e van het seizoen.
In de slotfase wist FC Den Bosch te voorkomen dat de thuisploeg nog gevaarlijk werd. De Bosschenaren wonnen daardoor de drie laatste uitwedstrijden op een rij.
William van Overbeek: “Ik heb een ploeg gezien die niet in paniek raakte na tegentreffers. Op het einde kan het twee kanten op, maar wij bleven scherp en gefocust.”
Vrijdag speelt FC Den Bosch in eigen huis tegen FC Emmen. Dit is de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.