Afbeelding

Programma Mout Bierfestival Den Bosch is bekend

Algemeen 1 keer gelezen

‘S-HERTOGENBOSCH | Mout Bierfestival maakt zijn debuut op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus bij de Citadel in Den Bosch. Na succesvolle edities in Tilburg, Nijmegen, Zwolle, Dordrecht en Enschede dit jaar, is er een bomvol programma in Den Bosch met livemuziek, zijn er verschillende lokale, nationale en internationale brouwerijen aanwezig, worden er speciale bierworkshops gegeven door Nederlands bekendste biersommelier Arvid Bergström én is er vermaak voor jong en oud.

Brouwerijen Op Mout Bierfestival Den Bosch zijn verschillende brouwerijen fysiek aanwezig met een eigen vaste tap en allerlei specials in het assortiment. Uit Noord-Brabant zijn Kraftbier, Hooglander en De Blauwe IJsbeer aanwezig. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van de beste speciaalbieren, afkomstig van verschillende Nederlandse brouwerijen zoals Brouwerij Dockum, D’n Drul & Stollenberg, DAVO, Poesiat & Kater en meer. Ook de internationale brouwerijen worden volop vertegenwoordigd. Het assortiment is uitgebreid met een speciale blikbierenbar waarbij een groot aanbod aan bijzondere blikbieren te vinden is. “Het is heerlijk om weer lekker langs de standjes van verschillende brouwerijen te kunnen struinen, hun verhalen te horen en natuurlijk hun bieren te proeven”, aldus Marcel Borghart, programmeur brouwerijen Mout. “Uiteraard mag je de bieren van het Tilburgse Kraftbier niet missen, evenals de brouwsels van DAVO uit Deventer en X-Brewing uit Katwijk aan Zee. Uit het buitenland verwelkomen we de toppers van Sofia Electric uit Bulgarije en Reketye uit Hongarije.”  

Muziek
Van de Mexicaanse rhythm ‘n blues-formatie Hi-Ballin’ Daddies tot de swingende ska van Yotta, het hele weekend is er een gevarieerd muziekaanbod. Tussendoor kan er geproost en gedanst worden met de lekkerste hitjes op vinyl, verzorgd door De Platenbus. Het volledige muzikale programma is te vinden op www.moutbierfestival.nl.

Barbecue
Ook zijn er borrelhapjes verkrijgbaar als een stevige avondmaaltijd. Voor de liefhebbers is er zelfs de mogelijkheid om zelf te barbecuen. Er zijn vlees of vegetarische barbecue-pakketten verkrijgbaar die op een van de aanwezige barbecues of grillplaten zelf bereid kunnen worden. Nieuw dit jaar zijn de speciaal ingerichte huiskamers, hosted by Mikkeller & Lagunitas. In samenwerking met Untappd is er een speciale live-experience ruimte waar je alle ins en outs kunt ontdekken van Untappd.

Tickets
Tickets voor Mout Bierfestival zijn verkrijgbaar voor 9,50 euro. De Early Beer tickets zijn al uitverkocht. Tickets zijn verkrijgbaar via www.moutbierfestival.nl.

Uit de krant

Uit de krant