De draak krijgt voor even een andere kleur.
De draak krijgt voor even een andere kleur.

Bossche draak kleurt tijdelijk Vuelta-rood

Algemeen 1 keer gelezen

‘S-HERTOGENBOSCH | De Bossche draak aan het Stationsplein kleurt vanaf dinsdagavond 16 augustus Vuelta-rood. Rond de start van de tweede etappe van La Vuelta in ’s-Hertogenbosch op zaterdag 20 augustus, én de route van het peloton langs ons gouden icoon, viert ook de draak het wielerfeestje gepast mee. Op 16 augustus trekt burgemeester Jack Mikkers om 20.00 uur de draak zijn tijdelijke rode trui aan. Na het vertrek van La Vuelta uit ons land gaat de rode trui weer van zijn schouders.

Rond de recente successen in de Tour de France van het in ’s-Hertogenbosch gevestigde Jumbo Visa ontstond bij de voorzitter van de Vestingloop, Eric van der Most het initiatief de Bossche draak passend aan te kleden. Die snelle realisatie lukte helaas niet, waardoor de focus kwam te liggen op de komst van de Spaanse wielerkoers La Vuelta. Na medewerking van Brabant Sport, MB Business Promotion / Sportwears (realisatie ‘rode trui’) en schoonmaakbedrijf De Lelie (hoogwerker) heeft de gemeente dit initiatief graag willen omarmen. Daarbij is wel getoetst op kwetsbaarheid van de draak, en de veiligheid rond de draak.

La Vuelta Holanda
La Vuelta gaat op vrijdagavond 19 augustus officieel van start met een ploegentijdrit in Utrecht. Tijdens de tweede etappe, op zaterdag 20 augustus, start het peloton in ’s-Hertogenbosch. Op zondag 21 augustus trekken de renners door het Brabantse landschap tijdens de etappe Breda-Breda. Meer weten? Kijk dan op https://www.lavueltaholanda.com.

Uit de krant

Uit de krant