Afbeelding

Grootste poppen- en berenbeurs ter wereld in Brabanthallen

Algemeen 2 keer gelezen

‘S-HERTOGENBOSCH | De Brabanthallen in Den Bosch opent op zondag 11 september haar deuren voor de 32e editie van de grootste poppen- en berenbeurs ter wereld. 

Voor wie graag verzamelt, zelf creatief is of gewoon een gezellig dagje rond wil snuffelen en unieke items zoekt is de jaarlijkse poppen en berenbeurs in de Brabanthallen een waar paradijs. Poppen en teddyberen zijn tijdloos en vandaag de dag populairder dan ooit.. “Een pop of teddybeer dat is pure emotie”, verklaart beursorganisator Niesje Wolters van Bemmel. “Mensen hebben als kind een pop of beer als beste kameraadje gehad om in de behoefte aan troost, acceptatie of tederheid te voorzien. Een knuffel is iets waar men emoties en gevoelens kwijt kan die men in het leven niet zo makkelijk aan de mens kan geven. Vaak blijft onze knuffel een symbool van vroeger, iets wat ons kracht geeft en ons doet denken aan de goede oude kindertijd.” Tijdens het evenement maakt de bezoeker kennis met poppen- en berenkunst uit lang vervlogen tijden. Antieke poppen vanaf 1880 worden afgewisseld met stands waar hedendaagse handgemaakte poppen zijn te bewonderen. “Momenteel zijn de babypoppen een ware rage, het is onvoorstelbaar hoe levensecht die poppen zijn”, aldus Wolters van Bemmel.

Entree
De beurs is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs is 10 euro en 8 euro voor 65+. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen, onder begeleiding van een volwassene.

Uit de krant

Uit de krant