FC Den Bosch-speler Jordy van der Winden en doelman Wouter van der Steen na afloop van de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Top Oss. Niet lang hierna ging het helemaal mis.
FC Den Bosch-speler Jordy van der Winden en doelman Wouter van der Steen na afloop van de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Top Oss. Niet lang hierna ging het helemaal mis. Foto: Henk van Esch

Rellen werpen schaduw over knappe zege FC Den Bosch tegen Top Oss

Sport 805 keer gelezen

DEN BOSCH | Wat een feest had moeten worden, liep uit op een ware veldslag. De zege van FC Den Bosch zaterdag in eigen huis tegen Top Oss werd overschaduwd door supportersrellen.

De derby’s tussen FC Den Bosch en Top Oss zijn altijd beladen. Dat was zaterdag niet anders. Nadat Top Oss in de negende minuut brutaal de leiding had genomen dankzij een doelpunt van Toshio Lake, stelde FC Den Bosch orde op zaken. Ahannach tekende in de zeventiende minuut voor de 1-1 en daarna liep de ploeg van trainer Jack de Gier door doelpunten van Joey Konings (2x) en Ryan Leijten uit naar een 4-1 overwinning. De feestvreugde aan Bossche zijde was groot. Dit tot ergernis van de supporters van Top Oss die hun frustraties daarna botvierden. Bij de hierop volgende ongeregeldheden, waarbij ook supporters van FC Den Bosch betrokken waren, vielen meerdere gewonden. Zo raakte een steward zwaargewond nadat hij een hek op zijn hoofd kreeg en ook andere stewards en agenten kregen rake klappen en werden bekogeld met stenen en fakkels. Uiteindelijk moest de ME er aan te pas komen om de relschoppers in het gareel te krijgen en te houden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant