Frederique Matla aan de bal. Zij tekende zondag voor de beslissende 1-0. (Foto: Henk van Esch)
Frederique Matla aan de bal. Zij tekende zondag voor de beslissende 1-0. (Foto: Henk van Esch) Foto: Henk van Esch

Geslaagde hockeyzondag bij HC Den Bosch

Sport 223 keer gelezen

DEN BOSCH | De sfeer zat er zondag goed in op het sportcomplex van HC Den Bosch aan de Oosterplasweg. Niet zo gek, want zowel de dames als heren wonnen hun thuiswedstrijd.

Het eerste damesteam van HC Den Bosch kende tot nu toe geen gelukkige start van de competitie. Na twee nederlagen op rij nam het team van coach Marieke Dijkstra nam het zondagmiddag in eigen huis op tegen Tilburg. Een doelpunt van Frederique Matla in de vijfde minuut was uiteindelijk voldoende voor een nipte 1-0 overwinning voor HC Den Bosch. Hierdoor stijgt het team naar de zevende plek op de ranglijst. Zaterdagmiddag neemt Dames 1 het in Den Haag op tegen HDM, de huidige nummer acht in de competitie. 

Heren 1 wint ook
Aansluitend aan de wedstrijd van Dames 1 speelde het eerste herenteam van HC Den Bosch een thuiswedstrijd tegen Schaerweijde uit Zeist. Net als bij de dames had de ploeg van coach Marc Lammers aan één doelpunt genoeg om de drie punten in Den Bosch te houden. Jeremy Hayward scoorde namens HC Den Bosch de 1-0, wat tevens de einduitslag was. Aanstaande zaterdag staat er voor de mannen van HC Den Bosch een uitwedstrijd tegen Kampong op het programma. De wedstrijd in Utrecht begint om 16.30 uur.

Kijk voor het laatste nieuws over HC Den Bosch op de website: www.hcdenbosch.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant