De Echte Bossche Prom op donderdag 27 en vrijdag 28 oktober in het sportcomplex De Maaspoort in Den Bosch.
De Echte Bossche Prom op donderdag 27 en vrijdag 28 oktober in het sportcomplex De Maaspoort in Den Bosch.

De ‘Echte Bossche Prom’ in De Maaspoort

Human Interest 408 keer gelezen

DEN BOSCH | In oktober staat er een nieuw evenement op de kalender; de Echte Bossche Prom. Het gaat om twee bijzondere concerten in De Maaspoort op donderdag 27 en vrijdag 28 oktober 2022. Het is een initiatief van de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch. 

“De eerste keer van hopelijk een mooie traditie”, aldus Roger Schouten, medeorganisator van het Promconcert. Het nieuwe evenement knipoogt naar een succesvol evenement van de Koninklijke Harmonie: het Grand Gala du Kwek. “Dat is verbonden met Oeteldonk en het Kwekfestijn. De Echte Bossche Prom is hopelijk wat betreft de sfeer en het enthousiasme vergelijkbaar, maar de muziek is anders. Een mooie herkenbare mix van klassiek, pop en feestelijk Brabants en Nederlandstalig. Het wordt gewoon een sfeervolle muzikale avond. Denk ook aan de Engelse Promconcerten met die bijzondere sfeer en publiek dat volop meedoet en geniet.”

De Koninklijke in De Maaspoort
Het sportcomplex De Maaspoort wordt speciaal voor beide concerten omgetoverd tot een concerthal. “Een locatie die een Promconcert waardig is, dat weten we zeker. Er is genoeg plaats voor mensen die op een ontspannen manier van de eerste Echte Bossche Prom kunnen genieten. Met artiesten die de sfeer uitstekend aanvoelen en kwaliteit brengen met een toegankelijk repertoire”, belooft Roger Schouten. Net als bij het Grand Gala du Kwek is samenwerking gezocht met Theater aan de Parade.

Solist Lois van de Ven
Voor dit concert heeft Lois van de Ven haar medewerking toegezegd, een Bossche die landelijk maar ook internationaal furore maakt in de musicalwereld. Daarnaast staan op de lijst van solisten Ingrid van den Nieuwenhuizen, Marjolijn Verhagen, Leo Donkers en Sander van de Gevel.

De muzikanten van de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch zijn direct na de zomervakantie gestart met het repeteren en kijken net als de solisten erg uit naar deze avonden. Het orkest staat onder leiding van Ron Antens, de dirigent die Sjef Ipskamp opvolgde en nu voor de eerste keer concerteert met de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch.

Kaartverkoop
Op donderdag 27 oktober wordt het concert gecombineerd met een ontvangst door de gemeente ‘s-Hertogenbosch ter gelegenheid van Veteranendag. Voor zowel donderdagavond 27 oktober als vrijdagavond 28 oktober zijn de kaarten verkrijgbaar via de website: www.theateraandeparade.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant