Bij de senioren had Aiden het geluk wel aan haar zijde en wist ze gouden medaille te winnen. Op de foto poseert ze samen met Bowie van Esch, eigenaar van Taekwondoschool van Esch uit Den Bosch.

Aiden Lommers wint namens Bossche taekwondoschool goud op NK

Overige sport 560 keer gelezen

DEN BOSCH | Op zaterdag 19 november werden de Nederlandse kampioenschappen taekwondo 2022 gehouden in Den Haag, onderdeel sparring. Taekwondoschool van Esch uit Den Bosch was dit jaar aanwezig op dit toernooi met slechts één deelnemer. Mede door de overname van de taekwondoschool in 2020, die van vader Louis van Esch is doorgegeven aan zoon Bowie van Esch, en door de rumoerige jaren als gevolg van het coronavirus, is het team nog niet op volle sterkte.

Aiden Lommers was de enige deelnemer die klaar was om deel te nemen aan de deze editie van het Nederlandse kampioenschap. Bij de junioren wist ze de zilveren medaille te bemachtigen door in de finale net te verliezen van haar grote rivaal in deze klasse. De laatste en beslissende ronde eindigde in een gelijkspel en toen viel de beslissing in het voordeel van haar tegenstander.

Goud bij de senioren

Bij de senioren had Aiden het geluk wel aan haar zijde en wist ze gouden medaille te winnen en dus de titel Nederlands kampioen senioren binnen te halen, een super resultaat. Coach Bowie is trots op deze prestatie, een gouden medaille bij de senioren -73kg klasse en een zilveren medaille met een gouden randje bij de junioren +68kg klasse. Eens kijken of de Bossche taekwondoschool volgend jaar wederom zo’n goed resultaat kan behalen, maar dan met een groter aantal deelnemers!