Hoge school rugby gespeeld door lage school kids tijdens het jaarlijkse Dukes TBM Toernooi in Den Bosch.
Hoge school rugby gespeeld door lage school kids tijdens het jaarlijkse Dukes TBM Toernooi in Den Bosch. Foto: Anita Amelink

Warmte overheerst tijdens het Dukes TBM Toernooi

Overige sport 454 keer gelezen

DEN BOSCH | Het vriespunt. Tot zover zou de temperatuur dalen dit weekend in Den Bosch. IJzig koud. Dat was het ook op de 8 velden rondom het clubhuis. Het klopte allemaal, maar wat overheerste was de warmte van een echte rugby community die samenkwam.

door Naud Becker

De schattingen vooraf bleken nog bescheiden, want ruim 500 rugbyende kinderen plus evenveel ouders, trainers, begeleiders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes brachten de teller richting de 1.000 bezoekers. Een ongekend aantal voor een districtsdag, maar in het zuiden van Nederland weet iedereen dat niets mooier is dan een zaterdagochtend samen genieten van rugbyende kinderen, warme koffie en heerlijk zelf gebakken gebak. En er werd zeer zeker genoten. In alle vroegte zette de eerste vrijwilligers de velden uit waarop 42 teams uit de categorie Turven (onder 8), Benjamins (onder 10) en Mini’s (onder 12) prachtige wedstrijden speelden. Hoge school rugby gespeeld door lage school kids. Ongekend. Naast het rugby had de organisatie alles en iedereen opgetrommeld om mee te werken om deze dag nog mooier te maken. Een nieuwe lichting jonge scheidsrechters maakten hun debuut. Fantastisch gedaan heren! Achter de bar stonden vele ouders alles op alles te zetten om de vraag naar warme dranken bij te kunnen houden, in de keuken werden heerlijke warme broodjes klaargemaakt en in het clubhuis stond ook nog een heel team voor de Tombola, achter de tweedehands kleding tafel en bij een overvolle taartentafel. Wat een warmte en wat een drukte. Heerlijk!

Uiteraard dankt The Dukes de bezoekende clubs, de refs en alle andere vrijwilligers die meegewerkt hebben aan deze fantastische, drukke dag. Een hele warme groep community kwam samen en daar kon geen kou tegenop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant