Vanaf vandaag ontvangt de eerste groep kinderen een uitnodigingsbrief van het RIVM.
Vanaf vandaag ontvangt de eerste groep kinderen een uitnodigingsbrief van het RIVM. Foto:

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar ontvangen uitnodiging voor vaccinatie

Gezondheid 88 keer gelezen

DEN BOSCH | Kinderen van 5 tot en met 11 jaar kunnen een coronavaccinatie krijgen. Hiermee volgt het kabinet het advies van de Gezondheidsraad. Het gaat om alle kinderen in deze leeftijdsgroep. Vanaf vandaag (18 januari) ontvangt de eerste groep kinderen een uitnodigingsbrief van het RIVM. Hierin staat informatie die ouders of verzorgers nodig hebben om - als zij dit willen - voor hun kind een afspraak te maken bij de GGD.

Er wordt alleen op afspraak gevaccineerd zodat we alle tijd kunnen nemen voor de kinderen. Het inplannen van de afspraak is alleen mogelijk door te bellen. Het telefoonnummer staat in de uitnodigingbrief die ouders van het RIVM ontvangen. Ouders en kinderen kunnen bij de GGD Hart voor Brabant terecht op zes vaccinatielocaties in de regio. Dat zijn de locaties in Boxtel, Cuijk, Den Bosch, Oss, Tilburg (Willem II stadion) en Uden. Hier worden aparte ‘kinderstraten’ ingericht. De vaccinaties worden uitgevoerd door medewerkers die veel ervaringen hebben met het prikken van kinderen. Zij geven graag uitleg aan jou en je kind en nemen meer rust en tijd voor de prik zelf. Uiteraard ontvangt ieder kind na afloop een dapperheidsdiploma voor bewezen dapperheid tijdens de prik.

Speciaal voor kinderen: prikken met Buzzy

Veel kinderen vinden het spannend om een prik te krijgen. Daarom kan er bij het prikken van kinderen ‘Buzzy’ worden ingezet. Dit is klein apparaatje in de vorm van een lieveheersbeestje. We zetten Buzzy op de bovenarm van het kind, waar de prik wordt gezet. De vleugels van Buzzy koelen de plaats waar geprikt gaat worden, tegelijkertijd vibreert Buzzy om de hersens af te leiden van mogelijke pijnprikkels. De combinatie van verkoeling en vibratie, zorgt voor een positievere ervaring bij het zetten van vaccinaties. Door de afleiding en natuurlijke verdoving door het koelen, is prikken een stuk minder eng.

Uit de krant