Brechje Oddens, eigenaar van Ribsfactory ’s-Hertogenbosch, helpt een cliënt van Arons Zorg bij de schoonmaak van haar woning.
Brechje Oddens, eigenaar van Ribsfactory ’s-Hertogenbosch, helpt een cliënt van Arons Zorg bij de schoonmaak van haar woning.

Personeel Ribsfactory ’s-Hertogenbosch springt bij in de thuiszorg

Gezondheid 152 keer gelezen

DEN BOSCH | We zitten in een bijzondere situatie. Vanwege het coronavirus is Nederland ontwricht en zitten veel mensen thuis. Zo ook medewerkers van horecagelegenheden die momenteel gesloten zijn. 

“Maar juist in deze tijd moeten we er voor elkaar zijn,” zo dacht ook Ribsfactory ’s-Hertogenbosch, die een initiatief opstelde om anderen te helpen. En nu werkt Ribsfactory ’s-Hertogenbosch samen met Arons Zorg en helpen de medewerkers klanten van Arons Zorg thuis tijdelijk met huishoudelijke ondersteuning. Een echte win-win situatie, want de nood is hoog in de zorg!

Echte doeners

Ribsfactory ’s-Hertogenbosch is een restaurant dat gevestigd is op de markt in Den Bosch. Met hun houtskool BBQ grillen ze de heerlijkste spareribs en burgers. Bovendien serveren ze seizoensbieren en cocktails. Nu ze verplicht hun deuren moeten sluiten, bedachten ze een plan. “We zitten niet graag stil, we zijn echte doeners en daarom willen we onze armen graag uit de mouwen steken,” zegt Brechje Oddens, eigenaar van Ribsfactory ’s-Hertogenbosch. Op LinkedIn deed ze een oproep, waarbij ze aangaf dat hun medewerkers graag in de zorg willen helpen. Marjolein Jaquet, bestuurder bij Arons Zorg, zag het bericht waarna de bal snel is gaan rollen. Inmiddels werken drie medewerkers van Ribsfactory ’s-Hertogenbosch in de thuiszorg bij klanten van Arons Zorg. Eerst voor de ‘Grote Schoonmaak’ en nu ook voor de reguliere schoonmaak. “We vinden het heerlijk om thuis te komen, bij mensen die het hard nodig hebben. Je merkt dat de mensen het waarderen dat we langskomen, we hebben al veel positieve reacties gehad,” aldus Brechje.

Over Arons Zorg

Arons Zorg is al meer dan 30 jaar een professionele zorgorganisatie met een veelzijdig thuiszorgaanbod in de regio ‘s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel, Vught en Heusden. Daarnaast levert Arons Zorg ook kraamzorg. De kernwaarden van Arons Zorg laten zien wat belangrijk is als het gaat om het leveren van zorg: betrokken, ondernemend, deskundig, betrouwbaar en verbindend. Bij Arons Zorg gaat het om ‘samen’, om samenwerking met collega’s, met mensen die zorg nodig hebben en met de samenleving om ons heen. Arons Zorg is blij met de samenwerking met Ribsfactory! Door alles wat er op dit moment speelt (met name hoog ziekteverzuim) heeft ook Arons Zorg te maken met een tekort aan zorgpersoneel. Alle hulp is dus welkom! “We hopen dat meer bedrijven zich melden en samen willen werken,” vertelt Marjolein. Bedrijven die interesse hebben kunnen bellen naar de HR afdeling op 073-6311300, of een mail sturen naar hr@aronszorg.nl. Meer informatie over Arons Zorg: www.aronszorg.nl.

Uit de krant