In het Vicki Brownhuis staan de gasten centraal. Gastvrijheid, een luisterend oor, lotgenotencontact, informatie en ontspanning zijn de belangrijkste succesfactoren.
In het Vicki Brownhuis staan de gasten centraal. Gastvrijheid, een luisterend oor, lotgenotencontact, informatie en ontspanning zijn de belangrijkste succesfactoren.

Themamiddagen over borstkanker bij het Vicki Brownhuis in Den Bosch

Gezondheid 285 keer gelezen

DEN BOSCH | Het Vicki Brownhuis in Den Bosch biedt als het eerste centrum voor leven met en na kanker psychosociale steun aan volwassenen en kinderen, hun naasten en nabestaanden. In de diverse maanden van het jaar besteedt het Vicki Brownhuis extra aandacht aan verschillende doelgroepen. Zo staat in de maand oktober borstkanker centraal. 

Oktober staat wereldwijd bekend als de borstkankermaand. Op vier achtereenvolgende vrijdagen presenteert het Vicki Brownhuis een themamiddag waarin borstkanker centraal staat. 

Borstkanker en Dan?

Op vrijdagmiddag 7 oktober staat het thema ‘Borstkanker en Dan?’ centraal. De aanwezigen gaan het dan hebben over de behandeling, en psychosociale ondersteuning bij borstkanker. Ook wordt er op een creatieve manier aandacht geschonken aan het proces: waar kom je vandaan, waar zit je nu en waar wil je heen. 

Je verdient de zorg die bij je past

De week daarna, op vrijdag 14 oktober, staat de themamiddag in het teken van ‘Je verdient de zorg die bij je past’. De gasten gaan onder andere in gesprek met ervaringsdeskundige Joke Sprij en oncoloog dr. Tineke Smilde. Ook nu is er tijd voor creativiteit ‘hoe knoop je de eindjes aan elkaar’. 

Voeding

Op de voorlaatste vrijdagmiddag, op 21 oktober, staat ‘Voeding (en kanker)’ centraal. Diëtist en voedingsdeskundige Ellen Verspeek geeft dan een introductie over voeding (en kanker) waarna ze ingaat op de eerder, door de gasten, gestelde vragen. 

Verwendag

De laatste themamiddag op vrijdag 27 oktober is een echte ‘Verwendag’. De dag start met verschillende ontspanningsactiviteiten zoals: een gezichtsmassage, make-up en een handmassage. Om ook de inwendige mens te verwennen is er een heerlijke ‘High Tea’. De dag wordt afgesloten met een mini sessie klankschalen.

Aanmelden

Behoor je tot de doelgroep en wil je ook deelnemen aan één of meerdere themamiddagen? Kijk dan op de activiteiten kalender op www.vickibrownhuis.nl/activiteiten/kalender, of neem telefonisch contact op met telefoonnummer 073- 6148550.

Over het Vicki Brownhuis

In het Vicki Brownhuis staan de gasten centraal. Gastvrijheid, een luisterend oor, lotgenotencontact, informatie en ontspanning zijn de belangrijkste succesfactoren. De vakkundige vrijwilligers spelen een prominente rol in het werk dat het Vicki Brownhuis doet. Het centrum biedt een veilige omgeving. Een afspraak maken is niet nodig, de deur staat altijd open.


Uit de krant