De Leve(n) de dood!-week is een initiatief van diverse (zorg)organisaties die samenwerken onder de naam 'Fijn Leven in de Bossche regio'.
De Leve(n) de dood!-week is een initiatief van diverse (zorg)organisaties die samenwerken onder de naam 'Fijn Leven in de Bossche regio'.

‘Leve(n) de dood!-week’ in Den Bosch

Gezondheid 121 keer gelezen

DEN BOSCH | Van 8 tot en met 14 oktober vindt in de regio Den Bosch de ‘Leve(n) de dood!-week’ plaats. Tijdens diverse activiteiten wordt iedereen uitgedaagd om na te denken over wat je nodig hebt om iedere dag zo fijn mogelijk te leven. Ook als de dood nabij is. Want als je stil staat bij de dood, dan ben je nog meer bezig met het leven.

Heb jij al nagedacht over wat je wil als de dood nabij is? Het komt nog vaak voor dat mensen te laat nadenken over de dood. Bijvoorbeeld over waar je wil sterven, hoe je afscheid wilt nemen en welke zorg of hulp je wilt ontvangen in je laatste levensjaren. Diverse (zorg)organisaties onderstrepen het belang om het gesprek hierover tijdig aan te gaan. Zij willen mensen in de Bossche regio stimuleren om dierbaren en zorgverleners te laten weten wat belangrijk voor hen is. Van zaterdag 8 tot en met vrijdag 14 oktober organiseren zij daarom in de Bossche regio de ‘Leve(n) de dood!-week’. Iedereen is welkom: jong en oud(er), ziek of gezond. Je staat stil bij de dood, maar meer nog bij het leven. Want als het eind nabij komt, wordt dat alleen maar belangrijker. Met films, podcasts, gesprekken, theater en kunst wordt het gesprek over het leven en de dood gestimuleerd. De week start met de landelijke dag van de palliatieve zorg. Weten wat er allemaal te doen is? Kijk op https://www.jeroenboschziekenhuis.nl/zorglaatstelevensjaren voor alle activiteiten!

Uit de krant