Collectanten gaan van 26 juni tot en met 1 juli langs de deuren om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte MS.
Collectanten gaan van 26 juni tot en met 1 juli langs de deuren om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte MS. Foto: Peter Verheijen

Vrijwilligers gezocht voor MS collecteweek in Den Bosch

Gezondheid 289 keer gelezen

DEN BOSCH | Door heel Nederland zijn vrijwilligers zich aan het voorbereiden op de MS collecteweek. Zij gaan van 26 juni tot en met 1 juli langs de deuren om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte. Er zijn dringend vrijwilligers nodig om in zo veel mogelijk straten geld op te halen.

Multiple Sclerose, afgekort met MS, is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen (myeline) aangevallen en beschadigd. Zenuwen komen hierdoor bloot te liggen en geven minder goed signalen van en naar de hersenen door. Hierdoor kunnen plotseling verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. 

Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het MS Fonds onder andere in innovatieve onderzoeken om betere behandelmethoden te kunnen vinden. Maar ook coacht zij mensen om de kwaliteit van hun leven te kunnen verbeteren. 

Naar verwachting gaan dit jaar zo’n 10.000 collectanten in hun buurt langs de deuren gaan. Wil jij ook helpen bij het collecteren voor het MS Fonds? Het kost slechts een paar uurtjes tijd. Kijk op https://nationaalmsfonds.nl/collecteren.

Uit de krant