Familie, thuisgevoel, hospitality en persoonlijke gespecialiseerde zorg; dat is de basis van Zorgvilla Ome Jan. Op de foto locatiemanager Didier Thomeer en activiteitenbegeleidster Daphne de Rooij.
Familie, thuisgevoel, hospitality en persoonlijke gespecialiseerde zorg; dat is de basis van Zorgvilla Ome Jan. Op de foto locatiemanager Didier Thomeer en activiteitenbegeleidster Daphne de Rooij. Foto: Henk van Esch

Zorgvilla Ome Jan staat stil bij het 2-jarig bestaan

Gezondheid 310 keer gelezen

REGIO | Het is inmiddels twee jaar geleden dat de deuren van Zorgvilla Ome Jan in Vught zijn geopend. Op 27 oktober 2021 was het drie dagen lang feest. Nadat er achter de schermen keihard gewerkt was aan een mooie droom, werd deze droom werkelijkheid; een warm thuis voor ouderen met dementie.

Familie, thuisgevoel, hospitality en persoonlijke gespecialiseerde zorg; de basis wat Ome Jan vormt. Een woonkamer waar even een kopje koffie of een borreltje gedronken kan worden. De open keuken waar de heerlijke geuren van verse maaltijden komen. Dit wordt waargemaakt door een team dat elke dag liefdevol met veel energie, kennis en gastvrijheid aan de slag gaat.

De locatiemanager Didier Thomeer stuurt dit mooie team aan: “Ik sta samen met mijn fantastische team klaar om ervoor te zorgen dat het onze bewoners en hun families aan niets zal ontbreken.” In de keuken van Ome Jan bevindt zich chef-kok Ronnie Merks en zijn brigade. “We koken niet alleen vóór, maar ook mét de bewoners. Als ze het leuk vinden mogen ze meehelpen of ideeën inbrengen.” 

Wanneer de keuken druk in de weer is, neemt Daphne de Rooij, de activiteitenbegeleidster, de bewoners mee op leuke uitstapjes. Zij en haar team organiseren dagelijks verschillende activiteiten waarin de bewoner echt centraal staat. En willen ze iets anders doen, dan past Daphne het programma daar gewoon op aan. Samen met het hele team maken zij Zorgvilla Ome Jan mogelijk.

Achter een bijzonder idee zit natuurlijk een bijzonder verhaal. Menny Landman, oprichtster van de zorgvilla, vertelt over haar Ome Jan: “Ik was dol op mijn bourgondische ome Jan en tante Gon. Ook toen mijn tante ziek werd en er 24-uurszorg in huis kwam, bleef ome Jan voor de gezelligheid zorgen. Hij kookte voor iedereen, ook het zorgpersoneel schoof ’s avonds mee aan. Tante Gon genoot hiervan. Na haar overlijden moest mijn oom alleen verder. Na verloop van tijd werd hij vergeetachtig en al snel werd 24-uurszorg onvermijdelijk. We zijn toen op zoek gegaan naar een plek waar hij kleinschalig kon wonen, waar de ja-cultuur heerste en hij de regie in handen kon houden. Kortom, een plek waar hij zichzelf kon blijven. En zo’n plek, die ik toen voor ogen had, wilde ik zelf ook creëren. Zo is Zorgvilla Ome Jan tot stand gekomen.”

Neem gerust eens een kijkje in de zorgvilla en plan een rondleiding in via www.wonenbijdefamilie.nl, of bel naar 073-5035041 voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant