De Grasso machinefabrieken en gashouder gezien vanaf station Den Bosch op 17 augustus 1955. (Foto: Fotopersbureau Het Zuiden)
De Grasso machinefabrieken en gashouder gezien vanaf station Den Bosch op 17 augustus 1955. (Foto: Fotopersbureau Het Zuiden) Foto: Fotopersbureau Het Zuiden

Ons Den Bosch van weleer: Grasso op 17 augustus 1955

Historie 1 keer gelezen

DEN BOSCH | Iedere twee weken plaatsen wij historische foto’s onder de noemer ‘Ons Den Bosch van weleer’. Deze rubriek wordt mogelijk gemaakt door Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

Bovenstaande foto is gemaakt op 17 augustus 1955. Hierop zijn Grasso’s machinefabrieken en gashouder te zien vanaf het centraal station in Den Bosch. Op de voorgrond is nog net een stukje van het rangeeremplacement van de NS te zien. 

De monumentale voormalige Machinefabriek Grasso is vandaag de dag de plek voor jonge bedrijven en gevestigde namen met een focus op ICT en data. Het is hiermee het kloppende hart van het gebied dat staat voor innovatie en ontwikkeling. Juist Grasso was de eerste fabriek aan de westzijde van het spoor in wat we tegenwoordig de ‘Spoorzone’ noemen. Het bedrijf groeide uit van een kleine smederij tot een internationele onderneming en had een pioniersrol in de landelijk industrialisatie. 

Over Erfgoed ‘s-Hertogenbosch

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch is hét kennis- en informatiecentrum in de gemeente op het gebied van archief, monumenten, archeologie en bouwhistorie. Kijk voor meer foto’s en verhalen op www.erfgoedshertogenbosch.nl.


Uit de krant

Uit de krant