Op deze foto uit 1931 wordt leraar en kunstschilder Frans Slager in het zonnetje gezet door zijn leerlingen  (Foto: Fotopersbureau Het Zuiden)
Op deze foto uit 1931 wordt leraar en kunstschilder Frans Slager in het zonnetje gezet door zijn leerlingen (Foto: Fotopersbureau Het Zuiden) Foto: Fotopersbureau Het Zuiden

Ons Den Bosch van weleer: 60e verjaardag Frans Slager

Historie 105 keer gelezen

DEN BOSCH | Iedere twee weken plaatsen wij historische foto’s onder de noemer ‘Ons Den Bosch van weleer’. Deze rubriek wordt mogelijk gemaakt door Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

Het is bijna dag van de leraar. Op deze foto, gemaakt in 1931, wordt de leraar en kunstschilder Frans Slager uit Den Bosch in het zonnetje gezet door zijn leerlingen. Niet vanwege de dag van de leraar, maar vanwege zijn 60e verjaardag.
Frédéric François (Frans) Slager (1876-1953) was een in ‘s-Hertogenbosch geboren en getogen kunstschilder en tekenaar. Slager tekende en schilderde vele Brabantse landschappen, figuren en stadsgezichten. Ook schreef en illustreerde hij. De Sint-Janskathedraal in Den Bosch was een van zijn lievelingsobjecten. Slager was de tweede zoon van de Bossche kunstenaar Piet Slager sr.. Hij was leerling van zijn vader. Hij woonde en werkte in ‘s-Hertogenbosch, maar reisde ook naar Frankrijk, Duitsland en Italië. Omstreeks 1920 vestigde hij zich in Meerhout (België), waar hij in 1953 overleed.

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch is hét kennis- en informatiecentrum in de gemeente op het gebied van archief, monumenten, archeologie en bouwhistorie. Kijk voor meer foto’s en verhalen op www.erfgoedshertogenbosch.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant