Foto van de opening van BLOM Kousen op de Pensmarkt in november 1955.
Foto van de opening van BLOM Kousen op de Pensmarkt in november 1955. Foto: Erfgoed ’s-Hertogenbosch/Fotopersbureau Het Zuiden

BLOM Kousen keert na 68 jaar terug op de Pensmarkt

Historie 904 keer gelezen

DEN BOSCH | BLOM Kousen keert na een periode van 68 jaar terug op de Pensmarkt waar het destijds in 1955 officieel werd geopend.

Na een eerste succesvolle periode van ruim 25 jaar verhuisde de kousenspeciaalzaak eerst nog van de Pensmarkt naar de Visstraat alwaar het zich vanaf 1980 op nummer 11 vestigde. Een nieuwe vestiging van BLOM werd in 1993 op de Kerkstraat 19 geopend. Hier is BLOM tot op de dag van vandaag nog steeds gevestigd. Na 68 jaar is met de terugkomst op de Pensmarkt in het centrum van Den Bosch de cirkel rond. Marc Bongers, eigenaar van BLOM kousen en speciaalzaak over de terugkeer op de Pensmarkt: “Het is fantastisch dat het ons is gegeven BLOM weer op de Pensmarkt te kunnen vestigen. Toen de situatie zich voordeed, hebben we dan ook geen moment getwijfeld.”

Bongers is nog steeds in contact met de nazaten van de familie Blom, de oprichters van BLOM Kousen. Bongers: “Toen ik contact legde om aan te geven dat wij naar de Pensmarkt 26 gingen verhuizen, werden direct de oude albums tevoorschijn gehaald. Wanneer je ziet hoe het er destijds uit heeft gezien. Echt mooi om te zien”, zo glundert Bongers. De nieuwe BLOM vestiging opent op vrijdag 31 maart de deuren.

Uit de krant