Beleef op woensdag 1 september humor in het holst van de nacht tijdens 'The Funniest Festival Ever' in de Brabanthallen in Den Bosch.
Beleef op woensdag 1 september humor in het holst van de nacht tijdens 'The Funniest Festival Ever' in de Brabanthallen in Den Bosch. Foto: Theater aan de Parade

‘The Funniest Festival Ever!’: humor in het holst van de nacht!

Human Interest 90 keer gelezen

DEN BOSCH | ‘The Funniest Festival Ever!’ komt terug naar Den Bosch! Op 1 september presenteren Theater aan de Parade en de Koningstheateracademie de nacht van de humor: één lange nacht waarin we met elkaar humor bevragen en beleven. Want wat de één een goede grap vindt, is voor de ander een grove belediging. 

The Funniest Festival Ever is een programma met niet alleen cabaret, maar ook toneel, spoken word, debatten, muziek en wetenschap. Met gevestigde namen én de plek om nieuw talent te ontdekken. Koop een ticket voor één van de headliners, en beleef gratis de rest van het unieke programma in de Brabanthallen!

Stefano Keizers

The Funniest Festival Ever! (TFFE) is een festival waarin humor wordt ontleed en wordt beleefd, want, wat is humor eigenlijk? Cabaretier en publiekslieveling van de kijkcijferhit ‘Het Perfecte Plaatje’, Stefano Keizers, geeft op The Funniest Festival Ever! zijn ziel en zaligheid tijdens de allereerste try-out van zijn nieuwe voorstelling ‘Hans Teeuwen’.

Kiki Schippers

Uiteraard is de Adèle van de lage landen, Kiki Schippers, ook van de partij. Met haar scherpe pen bijt ze zich vast in de actualiteit met pakkende satire voor radioprogramma’s en talkshows. Het feministische duo Damn, Honey maakt op het festival live een podcast over de rol van seksisme in humor. En Ramon Chatrer, de winnaar van álle prijzen van het Groninger Studenten Cabaret Festival, speelt zijn voorstelling ‘Roestplaats’. Met de juryprijs, de persoonlijkheidsprijs en de publieksprijs op zak, werd hij gecomplimenteerd voor zijn veelheid aan thema’s en betekenislagen.

Meer ontdekken

Behalve de headliners is er nog zoveel meer te ontdekken tijdens The Funniest Festival Ever! Als bezoeker kun je deel uitmaken van het creatieve proces van het hilarische duo Vlamousse. Ook muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen: Dukebox – hét urban- en hiphopproductiehuis uit Den Bosch – heeft een speciale line-up vol urban beats, uiteraard mét humor.

Tijdens het festival ontrafelen ook vier vooraanstaande humorwetenschappers feiten en fabels over humor in een serie korte lezingen en experimenten, waarbij iedereen mag meediscussiëren. Want zijn mannen echt grappiger dan vrouwen? Mogen mensen overal grappen over maken? En is een grap eigenlijk wel zo onschuldig? Iedereen heeft een mening over humor maar wat zegt de wetenschap hierover?

Meer ontdekken

Op The Funniest Festival Ever! ontdek je nieuw en aanstormend talent in de speciale Talent pub en zie je de winnaars van vorig jaar opnieuw op het podium. Ook dit jaar is er de mogelijkheid om auditie te doen. Ben jij actief in theater, fotografie, mime, kunst, zang, dans of creatief schrijven en speelt humor hierin een belangrijke rol? Laat zien wat je kunt en stuur je auditie in op theateraandeparade.nl. De winnaar krijgt een betaalde speelplek op TFFE 2022. Daar bovenop krijgt de winnaar de felbegeerde positie een jaar lang ondersteuning vanuit Theater aan de Parade om haar materiaal op de kaart te zetten.

Kaartverkoop

Voor de voorstellingen van Stefano Keizers, Kiki Schippers, Damn, Honey en Ramon Chatrer zijn losse tickets beschikbaar. Dit ticket geeft je ook toegang tot het talentenprogramma, het urban podium en het wetenschappelijke programma. Ook is er het ‘Full Monty ticket’ dat je toegang geeft tot alle headliners én het volledige programma.

The Funniest Festival Ever! is een coproductie van Theater aan de Parade en de Koningstheateracademie en vindt plaats in De Brabanthallen op woensdag 1 september. Meer info en tickets: www.theateraandeparade.nl.

Uit de krant

Uit de krant