De Bossche kunstenaar Frank Willems poseert met de kerstpakketten voor dak- en thuislozen.
De Bossche kunstenaar Frank Willems poseert met de kerstpakketten voor dak- en thuislozen.

Kleding- en kerstpakketen voor dak- en thuislozen in Den Bosch

Human Interest 316 keer gelezen

DEN BOSCH | ‘ONE AND ONE MAKES TWO’ maakt het ook dit jaar weer mogelijk om een kleding-kerstpakket te kopen voor een vriend zonder thuis. Kunstenaar en oprichter Frank Willems vindt het belangrijk om warme te geven, zeker in deze tijd.

Met ONE AND ONE MAKES TWO stimuleert Willems mensen om bij een aankoop, eenzelfde item te doneren aan een vriend zonder thuis. De formule is simpel: koop bijvoorbeeld een hoodie met één van de ontwerpen en doneer eenzelfde item. 

ONE AND ONE MAKES TWO heeft in de afgelopen jaren veel leuke samenwerkingen mogen verwelkomen waaruit nieuwe ontwerpen ontstonden. Omdat er vanuit de samenwerkende organisaties een enorme vraag is naar ondergoed en sokken, is het ook mogelijk om deze te doneren.

Kerstpakket

Omdat er tijdens de koudere maanden iets extra’s nodig is om warm te blijven - en omdat iedereen met Kerst iets extra’s verdient - is er sinds vorig jaar ook een speciaal ‘kerstpakket’ voor dak- of thuislozen. Het kerstpakket bevat de basisbenodigdheden voor een iets warmere winter voor een vriend zonder thuis. De inhoud van een kerstpakket is een muts, sjaal, handschoenen, 3 paar bamboe sokken en een kerstkaart voor 29,99 euro. De tekst op de kerstkaart mag de koper eventueel zelf schrijven, dan zorgt ONE AND ONE MAKES TWO ervoor dat het op de kerstkaart komt. Daarnaast is er ook nog een optie om zelf een kerstpakket thuis te krijgen. De kerstpakketten en kledingstukken zijn te bestellen via www.oneonetwo.nl. Ben jij ONE of TWO

Noodzaak

Frank Willems vindt het belangrijk om dak- en thuislozen te steunen en daarom startte hij ONE AND ONE MAKES TWO: “Zeker in deze corona-periode die naast een sociale impact ook grote financiële gevolgen heeft, is het noodzakelijk om nader tot elkaar te komen. We leven in een tijdperk waarbij niets zeker is. Het aantal mensen dat weinig tot niets te besteden heeft, groeide al voordat de corona-crisis begon, maar zal de komende periode verder toenemen. Er komen meer mensen bij die door werkloosheid, psychische problemen, (v)echtscheiding, verslaving of relationeel geweld op straat komen te staan. Dat kan iedereen overkomen. Het zijn mensen zoals jij en ik”, vertelt de 33-jarige kunstenaar.

Brug bouwen

ONE AND ONE MAKES TWO is een project dat gestart is in november 2019 door kunstenaar Frank Willems. De kloof tussen mensen die weinig te besteden hebben en mensen die veel te besteden hebben wordt alsmaar groter. En dan zijn er nog mensen die alles kwijt zijn. ONE AND ONE MAKES TWO hoopt een brug te bouwen die de kloven verbindt. Door een kledingstuk voor jezelf te kopen, doneer je hetzelfde kledingstuk aan iemand die dat goed kan gebruiken. Hiermee wordt tevens eenheid gecreëerd en zou het mooi zijn als de mensen die ONE AND ONE MAKES TWO dragen ook met elkaar in gesprek gaan! Ieder heeft zijn eigen verhaal.

MO Den Bosch

ONE AND ONE MAKES TWO doneert de kerstpakketten aan MO Den Bosch. Dit is een organisatie voor maatschappelijke opvang en vrouwenopvang in de regio Den Bosch. De organisatie begeleidt mensen met complexe problematiek, die dak- en thuisloos zijn of met relationeel geweld te maken hebben. Ook begeleiden zij Nederlandse en buitenlandse slachtoffers van mensenhandel (en hun kinderen). Jaarlijks begeleiden zij zo’n 500 mensen naar een zelfstandiger bestaan..

Uit de krant