Jimmy Suarez uit Den Bosch is al een jaar actief voor Quiet als vrijwilliger. Hij kan zijn ei kwijt in het grafische werk en de fotografie, want daar ligt toch wel echt zijn passie.
Jimmy Suarez uit Den Bosch is al een jaar actief voor Quiet als vrijwilliger. Hij kan zijn ei kwijt in het grafische werk en de fotografie, want daar ligt toch wel echt zijn passie. Foto: Brigitte Rijshouwer

Kijkje achter de schermen bij Quiet Den Bosch: Jimmy Suarez

Human Interest 1.386 keer gelezen

DEN BOSCH | Bij Quiet draait het om de members. Sommige members zijn ook actief als vrijwilliger. Een van hen is Jimmy Suarez. Hij zet zijn (foto)grafische kwaliteiten graag in voor Quiet.

door Brigitte Rijshouwer

Jimmy maakte de laatste flyers van Quiet Den Bosch, maakte foto’s bij een diner voor members en op dit moment werkt hij mee aan de vormgeving van het jaarverslag. Op de vraag hoe hij op het pad van Quiet is gekomen, volgt eerst zijn levensverhaal: “Ik ben geboren in Nicaragua. Toen ik 11 was gingen we naar Nederland, naar Den Bosch. Ik ging hier naar school en studeerde photonica (fotografie, video) aan het Koning Willem I College. Inmiddels woonde mijn moeder weer in Nicaragua en ik voelde me best ontheemd. Daarom ging ik ook terug toen ik klaar was met mijn studie. Ik bleef er 15 jaar tot ik in 2019 weer naar Nederland kwam”.

Springplank

Jimmy vervolgt: “En daar start mijn link met Quiet. Er stond namelijk nog een studieschuld en die was behoorlijk opgelopen door de rente en zo. Daar ben ik mee aan de slag gegaan; ik ging in de schuldsanering. Tegelijkertijd was het sociaal gezien lastig; ik logeerde bij vrienden en had niet echt een eigen plek. Toen kwam corona en gebeurde van alles tegelijk; ik werd ziek, we moesten het huis uit en het ging gewoon niet goed met me. Ik wilde van alles, maar ik deed niets. Toen heb ik hulp gezocht en kwam bij Springplank terecht. Deze organisatie begeleidt dak- en thuislozen naar werk en wonen. Mijn begeleider Marja zei me: “Waarom ga je geen vrijwilligerswerk doen?”. We zijn vervolgens gaan googelen en toen kwam ik Quiet Den Bosch tegen. Bij de eerste kennismaking werd gevraagd of ik ook member wilde worden. En zo is het balletje gaan rollen.”

Voldoening

Inmiddels is Jimmy al een jaar actief voor Quiet als vrijwilliger. Hij kan zijn ei kwijt in het grafische werk en de fotografie, want daar ligt toch wel echt zijn passie. “Ik ben bijna klaar met de schuldsanering, heb nu een baan bij een call center en sinds kort mijn eigen woning. Maar ik blijf me inzetten voor Quiet. Het geeft heel veel voldoening. Ik ben onder de mensen en ik kan mijn grafische achtergrond inzetten. En ik vind het vooral heel fijn om te helpen met iets waar mijn passie ligt, en dat is vormgeving en fotografie. Een extraatje is dat ik contacten leg. Het geeft me ook een push om tot actie te komen. Want uiteindelijk wil ik hier meer mee, bijvoorbeeld als freelancer.“
Zo snijdt het mes aan twee kanten. Quiet Den Bosch is blij met de inzet van Jimmy en Jimmy kan een portfolio opbouwen met het werk dat hij maakt voor de community.

Alle hulp is welkom

Quiet Den Bosch wil armoede onder de aandacht brengen én verzachten. Dat doet zij door haar members (mensen die leven in armoede) af en toe iets aan te bieden wat ze zich normaal gesproken niet kunnen veroorloven, met behulp van sponsoren. Alle hulp daarbij is natuurlijk van harte welkom! Heb je zelf ideeën of wil je meer weten? Laat het Quiet Den Bosch weten: denbosch@quiet.nl..

Over Quiet Nederland

Quiet Nederland is een landelijke organisatie die zich inzet voor mensen in armoedesituaties. Dat klinkt door in verschillende activiteiten. Om te beginnen de Quiet Community’s. Hiermee stimuleert en organiseert Quiet lokale solidariteit met mensen in armoedesituaties. De community’s worden ondersteund door Quiet Nederland die ook de Quiet 500 uitgeeft. De ‘armoedeglossy’ die met een knipoog het verhaal van mensen in armoede vertelt. Quiet heeft drie speerpunten: vertellen, verzachten & versterken. Kijk voor aanvullende informatie over Quiet op de website:https://quiet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Laatste nieuws

Het enthousiasme spat ervan af bij de leden van improvisatiesportvereniging ZoeteLieve uit Den Bosch.
"Ons vertrouwen in elkaar is onze grote kracht" Verenigingen 1 uur geleden
Bericht van Weeronline.
Maandverwachting: juni start overwegend droog met geregeld zon Human Interest 6 uur geleden
Ruim 400 deelnemers beleven op zondag 2 juni een super gezellige en sportieve dag bij tal van verenigingen in de regio 's-Hertogenbosch.
Jaarlijks Super-G toernooi voor sporters met beperking Overige sport 6 uur geleden
Heemkundewerkgroep Nuwelant, bewaar het goede voor later!
Lokale goede doelen die uw steun waard zijn Verenigingen 6 uur geleden
Het U12-team van de Heroes Basketbal Academy Den Bosch heeft een indrukwekkend seizoen bekroond met het kampioenschap.
Jeugdteam Heroes kampioen van Nederland Overige sport 6 uur geleden
Ervaar op dinsdag 4 juni de muziek van Bill Withers op unieke wijze met Jeangy Macrooy en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.
Jeangu Macrooy en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengen ode aan Bill Withers Human Interest 7 uur geleden

Uit de krant