Op donderdag 8 september bijt cabaretier Thijs van de Meeberg het spits af. (Foto: Anneloes van den Adel)
Op donderdag 8 september bijt cabaretier Thijs van de Meeberg het spits af. (Foto: Anneloes van den Adel) Foto: Anneloes van den Adel

Lokaal talent te gast bij COFFEELAB in Den Bosch

Human Interest

DEN BOSCH | Aanstormend, lokaal talent krijgt een podium in één van de gezelligste hotspots van Den Bosch: COFFEELAB! Deze trendy koffiezaak tegenover het Centraal Station wordt vanaf september door Theater aan de Parade omgetoverd tot een verrassend pop-up theater met bier, nacho’s en talent. Elke tweede donderdag van de maand pakken hoogvliegers hun moment om te schitteren in de huiskamer van de nieuwe generatie.

“Met dit nieuwe concept gooien we alle theaterregels overboord en doorbreken we het standaard avondje uit”, aldus Niels van Doormalen, Producer bij Theater aan de Parade. “Hoe leuk is het om in de najaarsmaanden te genieten van theater met een ijskoud biertje en bergen nacho’s? Niet in het rode pluche in de traditionele theateromgeving, maar in een andere centrale ontmoetingsplek van de stad waar je koffiedrinkt en je favoriete vrienden ontmoet.”

TP@COFFEELAB biedt aan de ene kant aanstormend talent de kans zich aan publiek te presenteren én aan de andere kant is het voor jongeren een laagdrempelige manier om kennis te maken met theater. Er worden vier avonden met vier genres georganiseerd.

Op 8 september bijt Thijs van de Meeberg (cabaret) het spits af. Thijs won in 2015 alle prijzen op het Leids cabaretfestival. De jury prees zijn improvisatievermogen en interactie met het publiek.

Op 13 oktober is Company Hein (circus) te gast bij COFFEELAB in Den Bosch. Elise en Nils zijn twee moderne circusartiesten, afgestudeerd aan de Tilburgse circusacademie. Met hun vriendschap als basis, jongleren, dansen en bewegen ze erop los om hun visie op de mens en zijn gedrag uit te beelden.

Op 10 november is het podium voor Kløt (muziektheater). Een kleinkunstkwartet en Nederlandstalige poprockband in één, dat is Kløt. Eerder speelde de band op het Cafétheaterfestival. Gewapend met gitaren, drums en een goede dosis humor probeert Kløt hun weg naar boven te vinden.

Op 8 december sluiten Elindo & Noortje (musical) de reeks af. Een Disney-klassieker als musical doet het altijd goed, maar er is nog zo veel meer. Elindo & Noortje nemen tijdens deze avond musicals door, die de grote podia nooit hebben bereikt. Van klassiek- tot popmusicals en van oud naar nieuw.

TP@Coffeelab vindt iedere tweede donderdag van de maand plaats. De optredens zijn om 19.30 uur en om 21.30 uur. Een kaartje kost 7,50 euro per stuk. Meer info en tickets: www.theateraandeparade.nl.

Uit de krant

Uit de krant