De achttienjarige Emmelie du Puy was afgelopen vrijdag op televisie met haar auditie voor de talentenshow 'Hollands Got Talent'. Met succes, want ze is met lovend jurycommentaar door naar de volgende ronde.
De achttienjarige Emmelie du Puy was afgelopen vrijdag op televisie met haar auditie voor de talentenshow 'Hollands Got Talent'. Met succes, want ze is met lovend jurycommentaar door naar de volgende ronde.

Emmelie du Puy overtuigt in Hollands Got Talent

Human Interest 1.864 keer gelezen

DEN BOSCH | De Bossche Emmelie Du Puy (18) heeft vrijdag met succes meegedaan aan de audities van ‘Hollands Got Talent’. Met het nummer ‘All I Ask’ van Adele overtuigde ze de jury en mag ze door naar de volgende ronde.

door Lisette Broess-Croonen

“Het was super spannend. De zenuwen zaten in mijn keel, maar ik kon niet meer terug. Mijn vriendinnen die erbij waren, zeiden allemaal dat ik het kon en toen ben ik ervoor gegaan. De commentaren van de jury waren gelukkig heel chill. Voor mij hadden twee kandidaten rode kruizen gekregen en daar werd ik nog zenuwachtiger van. Het was aftasten wat ze ervan zouden vinden, maar ze waren zo lief.”

Jurycommentaar
De jury was verrast dat ze zonder zanglessen, zo goed kon zingen. “Ongelooflijk dat je als eerste podiumoptreden hiervoor kiest.” vond Chantal Janzen. “Maar ik ben er blij mee, want je was hartstikke goed.” Volgens Dan Karaty is dit waar het programma om draait. “Een meisje dat normaal alleen onder de douche zingt, laat nu ineens dit horen.” Emmelie kreeg zonder twijfel een groen kruis van ieder jurylid.

Toen Emmelie zichzelf opgaf, wilde ze gewoon een keer gek doen. “Ik kwam steeds verder en uiteindelijk mocht ik audities doen. Ik ben normaal gesproken heel erg druk, maar op dat podium was ik ineens heel verlegen. Ik vind het leuk om te zingen, maar ik doe er niets mee. Ik zing soms voor vriendinnen en ik neem af en toe karaokefilmpjes van mezelf op, maar die krijgt niemand verder te zien. Die zijn alleen voor mijzelf. Bijna niemand wist dat ik mee zou doen, maar de reacties zijn heel positief. Ook vreemden zeggen dat ik het goed heb gedaan. Dat is wel leuk.”

Het nummer van Adele dat ze zong, past prima in haar repertoire. “Ik houd van lekkere jankmuziek. Daar kan ik mijn gevoel in kwijt en ik vind het leuk om anderen dat ook te laten voelen. Eigenlijk wil ik gewoon iedereen aan het huilen krijgen.” lacht ze. “Stiekem wil ik best graag zangeres worden, maar dat durf ik niet echt te zeggen. Ik hoop dat ik lekker kan optreden, een mooi showtje opvoeren. Ik zag dat op een gegeven moment op Koningsdag en dat lijkt me zo gaaf. Het is alleen heel moeilijk om er tussen te komen. Maar eigenlijk wil ik er graag verder in gaan.”

In de talentenshow Hollands Got Talent gaan de juryleden op zoek naar nieuw talent. Dat kan een zangtalent zijn, maar ook dans, cabaret of het bespelen van een muziekinstrument. Het programma is iedere vrijdag om 20.00 uur te zien op RTL4.

Uit de krant