Geniet, leer en beweeg! Dat is het motto van het 2e editie van het Seniorenfestival in wijk De Schutskamp.
Geniet, leer en beweeg! Dat is het motto van het 2e editie van het Seniorenfestival in wijk De Schutskamp. Foto:

Seniorenfestival in De Schutskamp: De Schutskamp (Be)Leeft!

Human Interest 209 keer gelezen

DEN BOSCH | Geniet, leer en beweeg! Dat is het motto van het 2e editie van het Seniorenfestival in wijk De Schutskamp, georganiseerd door de opbouwwerkers van Farent, medewerkers van ’S-PORT en de GGD. Het Seniorenfestival dat gericht is op gezondheid, bewegen, (digitale) veiligheid & wonen, cultuur en ontmoeten, vindt plaats van 19 september tot 9 oktober, verspreid over De Schutskamp. Bewoners van De Schutskamp krijgen het magazine huis-aan-huis in de brievenbus.

Iedereen wil graag zo lang mogelijk veilig en prettig thuis wonen. Daarom willen we graag inwoners kennis laten maken met het gezellige en diverse aanbod dat hiervoor georganiseerd wordt in de Schutskamp. Het is goed om te ervaren hoe belangrijk je gezondheid is maar ook hoe essentieel het is om contact te maken en samen te kunnen lachen.

Gevarieerd programma

Samen met verschillende partners èn initiatieven in de wijk is het programma samengesteld. Je kan deelnemen aan verschillende cursussen of activiteiten die gericht zijn op gezondheid, beweging, veiligheid, wonen, cultuur en ontmoeten. Denk aan het volgen van een les dansen of kennismaking met de duofiets. Een cursus ouder worden met de juiste voeding of een cursus valpreventie. Eet gezellig mee in het seniorenrestaurant, kom langs het Geheugenhuis of doe mee met de cursus veilig prettig thuis. Er is meer dan genoeg te doen en je mag het allemaal combineren.

Deze drie weken staan in het teken van verschillende themadagen, zoals: Nationale Sportweek, Valpreventie Week, Week tegen Eenzaamheid, Nationale Ouderendag, Burendag en Wereld Alzheimer Dag. Samen vieren we dit tijdens het Seniorenfestival.

Download het magazine

Het magazine is ook in te zien en te downloaden op de website van Farent: https://www.farent.nl/nieuws/seniorenfestival-in-de-schutskamp-de-schutskamp-be-leeft/.

Uit de krant