Jules Faber neem je graag mee op een wandeling door de Bossche binnenstad om je kennis te laten maken met de wilde eetbare natuur.
Jules Faber neem je graag mee op een wandeling door de Bossche binnenstad om je kennis te laten maken met de wilde eetbare natuur.

Maak kennis met de eetbare natuur in Bossche binnenstad

Human Interest 64 keer gelezen

DEN BOSCH | Zondagmorgen 25 september presenteert natuurgids en kruidendeskundige Jules Faber weer een ‘Wilde groenten, eetbare bloemen- en kruidenwandeling’ door het centrum van Den Bosch.

Wildplukken, een deel van je eten sprokkelen in de natuur, is weer hot. Duizenden jaren lang at de mens wat de natuur te bieden had. Tegenwoordig halen we ons eten niet meer uit de natuur, maar bij de supermarkt. Terwijl de arme lui in vroegere tijden toch echt hun wilde groenten in de directe omgeving moesten zoeken. Maar hoe pak je dat aan? Waar kun je deze wilde groenten en planten vinden? En waar moet je opletten? Wat is eetbaar en waar kun je beter met een grote boog omheen lopen? Welke planten zijn geneeskrachtig en wat moet ik bijvoorbeeld met moerasspirea en klaver? Jules Faber neem je graag mee op een ongeveer twee uur durende wandeling door de binnenstad om je kennis te laten maken met de wilde eetbare natuur. Vooraf krijg je een cracker met eetbare bloemen en kruiden en na afloop een A4 met ‘wilde’ recepten.

De wandeling start om 10.30 uur bij de roltrappen van de hoofdingang van het NS station. Kosten: 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen. Vooraf aanmelden verplicht: Jlfaber@hetnet.nl.

Uit de krant

Uit de krant