Van 5 tot en met 16 oktober is het in heel Nederland Kinderboekenweek met dit jaar als thema ‘Gi-Ga-Groen’.
Van 5 tot en met 16 oktober is het in heel Nederland Kinderboekenweek met dit jaar als thema ‘Gi-Ga-Groen’.

Gi-Ga-Groene Doe-middag bij PERRON-3 in Rosmalen

Human Interest 114 keer gelezen

ROSMALEN | Van 5 tot en met 16 oktober is het in heel Nederland Kinderboekenweek met dit jaar als thema ‘Gi-Ga-Groen’. Om deze ‘week’ groots af te sluiten, nodigen Boekhandel De Omslag en Bibliotheek Rosmalen alle kinderen (8 tot en met 12 jaar) én hun ouders uit voor de Gi-Ga-Groene Doe-middag op zondag 16 oktober bij PERRON-3 in Rosmalen. Wie gaat er mee op avontuur?

Tijdens de Gi-Ga-Groene Doe-middag op zondag 16 oktober in Rosmalen brengt niemand minder dan Schrijfster Tosca Menten een bezoek aan PERRON-3! Tosca neemt de kinderen en hun ouders mee naar de wondere wereld van de Oerwoudgriezels… Maak kennis met Huilie Huilstruik, ontmoet Stekel Steggelstengel en wuif mee met Riet Vergietriet. Natuurlijk komt Dummie de Mummie ook nog even langs.

Wat voor slimme eigenschappen hebben planten in de toekomst eigenlijk nodig? Misschien kunnen ze wel praten, dansen of licht geven in het donker! In een pop-up bio-laboratorium onderzoek je tijdens de Gi-Ga-Groene Doe-middag de eigenschappen van bestaande planten om vervolgens met behulp van allerhande technologie (zoals lampjes, motoren, en sensoren) een slimme plant voor de toekomst te bedenken. Aan het einde neem je jouw slimme plant mee naar huis!

Ben jij al eens in het tropisch regenwoud van de Amazone geweest? Of heb je weleens gestruind door het Speulder- en Sprielderbos? Trek dan je wandelschoenen aan tijdens de Gi-Ga-Groene Doe-middag bij PERRON-3 en neem je verrekijker, rugzak en tropenhoed mee! Ga op de foto voor het Green Screen met jouw favoriete groene bestemming en verstuur een Gi-Ga-Groene digitale groet naar vrienden en familie.

Hou je van alles dat groeit en bloeit, maar heb je zelf geen groene vingers? Geen probleem! Tijdens de Gi-Ga-Groene Doe-middag kun je samen met anderen een terrarium maken. Zo is tuinieren ineens een makkie! Vergeet niet om zelf een petfles mee te nemen voor deze activiteit.

Bij binnenkomst krijg je een tijdschema, zodat je zeker weten alle activiteiten kunt bezoeken. Om 13.15 uur opent PERRON-3 de deuren, waarna de eerste activiteit om 13.30 uur van start gaat. Kom dus op tijd!

Kaartverkoop

Kaarten kosten 7,50 euro per stuk voor biebleden en 10 euro voor niet-leden en zijn te koop via de website van Huis73: https://huis73.op-shop.nl/21245/gi-ga-groene-doe-middag-rosmalen/16-10-2022. Zowel ouders als kinderen worden geacht een kaartje te kopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant