De twintigste editie van Margriet Winterfair is vrijdagochtend feestelijk geopend door Margriet-hoofdredacteur Helene van Santen en schrijfster en fotomodel Daphne Deckers.
De twintigste editie van Margriet Winterfair is vrijdagochtend feestelijk geopend door Margriet-hoofdredacteur Helene van Santen en schrijfster en fotomodel Daphne Deckers.

20ste Margriet Winterfair in Den Bosch feestelijk geopend

Human Interest 181 keer gelezen

DEN BOSCH | De twintigste editie van Margriet Winterfair is vrijdagochtend feestelijk geopend door Margriet-hoofdredacteur Helene van Santen en schrijfster en fotomodel Daphne Deckers. Samen blikten zij terug op vele Winterfair-jaren en stonden zij stil bij de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Brabanthallen in Den Bosch staan nog tot en met 1 december in het teken van het gezelligste winterfeest van Nederland.

Bezoekers van Margriet Winterfair kunnen zich in november al een week lang onderdompelen in wintersferen. In een prachtig versierd en feestelijk winterwalhalla is het genieten van huiskamerconcerten en optredens van onder anderen Ben Cramer, Ria Valk en Erik Mesie, afgewisseld met mode- en bingoshows. In het Margriet Huis komen dagelijks de Margriet-redactieleden en -columnisten langs en er zijn signeersessies van vele auteurs, onder wie Kluun, Elle van Rijn en Dieuwertje Blok. Margriet Winterfair staat niet alleen garant voor urenlang shopplezier en smullen van winterse lekkernijen, óók kunnen bezoekers zelf aan de slag op het Workshopplein.

Orange the World

Margriet zet zich al jaren in voor maatschappelijke thema’s. Op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen was er dan ook aandacht voor de campagne van Orange the World. Samen stonden Helene en Daphne stil bij de verdrietige en harde feiten. Om een krachtig gebaar te maken kregen de bezoekers donderdag bij de ingang van de Fair een oranje handschoen. Tijdens de Grand Opening trok iedereen de handschoen aan en stak hun hand in de lucht om steun te betuigen om het geweld tegen vrouwen te voorkomen en te stoppen. De gehele week is in het Margriet Huis meer informatie te vinden over deze campagne, met onder andere indrukwekkende interviews uit Margriet 51 met vrouwen die te maken hebben gehad met geweld.

Wat: 20ste Margriet Winterfair
Wanneer: 25 november t/m 1 december
Openingstijden: 10.00 - 18.00 uur
Waar: Brabanthallen, Den Bosch
Meer informatie & tickets: margrietwinterfair.nl
Programma: margrietwinterfair.nl/programma

Uit de krant