Als Klimaatgezant is Jaime de Bourbon de Parme de Nederlandse vertegenwoordiger in de mondiale klimaatdiplomatie.
Als Klimaatgezant is Jaime de Bourbon de Parme de Nederlandse vertegenwoordiger in de mondiale klimaatdiplomatie.

Prins Jaime de Bourbon de Parme verzorgt dit jaar Zwanenbroederslezing

Human Interest 216 keer gelezen

DEN BOSCH | Op zondag 11 december om 14.30 uur vindt in de Grote Kerk aan de Kerkstraat 20 in Den Bosch de jaarlijkse Zwanenbroederslezing plaats. Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Jaime de Bourbon de Parme houdt dit jaar de lezing. Deze heeft als titel: ‘De wereld in dialoog met het klimaat’.

Als Klimaatgezant is Jaime de Bourbon de Parme de Nederlandse vertegenwoordiger in de mondiale klimaatdiplomatie. Hij is onder andere belast met het ophogen van internationale klimaatambities en het vinden van gedragen oplossingen om wereldwijde uitstoot van broeikasgassen te verlagen en de regeneratieve kracht van onze planeet te versterken. Hij is tevens bestuurslid van het Green Climate Fund, dat ontwikkelingslanden helpt in hun mitigatie- en adaptatieslagkracht.

Jaime de Bourbon de Parme werd geboren in Nederland in 1972. Hij behaalde een Master of Arts aan de Johns Hopkins University Paul H. Nitze School of Advanced International Studies (SAIS) en een Bachelor of Arts aan de Brown University, beiden in de Verenigde Staten. Hij is getrouwd en vader van twee jonge dochters.

Momenteel vindt in Egypte de VN-klimaattop plaats, waaraan Prins Jaime de Bourbon de Parme namens de Nederlandse regering deelneemt. Het verloop van de VN-top zal in zijn lezing aan bod komen. Een actueel onderwerp derhalve en met de allerlaatste ontwikkelingen op wereldniveau.

Interactief debat
De lezing zal gevolgd worden door een interactief debat onder leiding van Philip de Witt Wijnen, politiek redacteur van het NRC. Bij deze paneldiscussie schuiven aan: Femke Dingemans (directeur Brabantse Milieu Federatie), Hagar Roijackers (gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant), Wim Bens (bestuursvoorzitter van ZLTO en NCB Ontwikkeling) en Maurits van Bouwdijk Bastiaanse (voorzitter Landelijk Brabant/Brabants Particulier Grondbezit).

Gratis toegang
Na afloop van de lezing en de discussie volgt een uitvoering door de Cappella Pratensis uit de koorboeken van de Illustre lieve Vrouwe Broederschap. De toegang tot de Zwanenbroedersleven is kosteloos. U kunt zich voor de lezing aanmelden via de volgende link: https://zwanenbroedershuis.nl/agenda/?id=80#inschrijven.

Uit de krant