Het Radio JND Pakjeshuis staat van 15 tot en met 18 december op de Parade in Den Bosch.
Het Radio JND Pakjeshuis staat van 15 tot en met 18 december op de Parade in Den Bosch.

Radio JND komt in actie voor de kinderen van de voedselbank

Human Interest 267 keer gelezen

DEN BOSCH | Eindelijk is er dit jaar weer het ‘Radio JND Pakjeshuis’ vanaf een locatie in Brabant. Dit jaar staat het Pakjeshuis op de Parade in Den Bosch waar van 15 tot en met 18 december een marathon radio-uitzending wordt uitgezonden met opnieuw als doel om zoveel mogelijk kansarme kinderen uit onze provincie te steunen in deze moeilijke tijden.

Stichting Pakjeshuis heeft daarvoor wederom de handen ineengeslagen met Radio JND (De Nr.1 van Brabant) en de Brabantse Voedselbanken. De maanden november en december staan in het teken van zo veel mogelijk geld en producten inzamelen. Met als hoofdactie 85 uur lang live-radio vanaf de Parade in Den Bosch vanuit het bekende Radio JND Pakjeshuis.

Met het geld en de gesponsorde producten gaat Stichting Pakjeshuis dit jaar de ingestuurde wensen van de kinderen vervullen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een dagje naar het strand of pretpark, een voedselpakket, sportbenodigdheden, schoolspullen of gewoon een leuk presentje. Alles kan gewenst worden en de stichting gaat haar uiterste best doen om al deze wensen te vervullen. De voedselbanken brengen al hun klanten op de hoogte van deze actie en zij kunnen hun wens invullen op de actieside van Radio JND. Maar ook de luisteraars kunnen iemand opgeven waarvan zij vinden dat die best een steuntje in de rug kan gebruiken.

“In Brabant zijn nog steeds veel kansarme gezinnen waar de situatie zo schrijnend is dat kinderen met Sinterklaas en/of Kerstmis geen cadeautjes krijgen, of die niet naar verjaardagsfeestjes kunnen gaan, omdat er simpelweg geen geld is om een cadeautje te kopen. Maar ook opa’s en oma’s die geen geld meer hebben om iets leuks te kunnen doen met of een verjaardagscadeautje te kunnen kopen voor hun kleinkinderen. Wat ook de oorzaak is van deze vaak verdrietige situaties, wij vinden dat kinderen hier niet de dupe van mogen zijn’, aldus een woordvoerder van Stichting Pakjeshuis.

Het was Bennie Aarts (10) uit Eindhoven, de zoon van JND-DJ Marcel Aarts, die zeven jaar geleden het idee opperde om zijn speelgoed aan arme kinderen weg te geven. Daaruit ontstond de eerste regionale inzamelingsactie. Het Pakjeshuis is sindsdien onder meer bekend van het evenement in de Koetshuistuin (2017) in Best en op het Stadhuisplein (2018) en de Markt (2019) in Eindhoven. Tijdens de marathon radio-uitzending in december werd al die jaren speelgoed en geld ingezameld. Twee jaar geleden, tijdens de vijfde editie van het Pakjeshuis, werd in verband met corona een alternatieve inzameling gehouden met een drive-in bij de studio van Radio JND in Best. Ook vorig jaar werd gekozen voor deze opzet in verband met corona. 

Dit jaar - van 15 tot en met 18 december - staat het Radio JND Pakjeshuis dus op de Parade in Den Bosch. Het Pakjeshuis - geheel in kerstsfeer gehuld - ontvangt daar vele artiesten en prominenten die de actie ondersteunen. Op vrijdag 16 december is er onder andere een Mega Muziek Bingo en ook het JND Café is dit jaar onderdeel van het Pakjeshuis en zal op zaterdag- en zondagmiddag tussen 14.00 en 18.00 uur gevuld zijn met artiesten die live optreden vanaf het podium bovenop het Pakjeshuis. Op zondag 18 december tussen 18.00 en 20.00 uur wordt de actie afgesloten met spetterende live optredens. Alles is natuurlijk live te volgen via de radio: FM 93.6, Dab+ en online via www.radiojnd.nl/kijklive. Meer info over de actie en optredens vind je op de actiepagina: www.radiojnd.nl/actie.

De stichting is overigens nog op zoek naar bedrijven en particulieren die zich er sterk voor willen maken om zo veel mogelijk kinderen in Brabant in deze moeilijke tijden te ondersteunen. De stichting is in het bezit van een ANBI-status wat voor bedrijven fiscale voordelen biedt. Ga voor meer informatie naar www.stichtingpakjeshuis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant