De kerststal in de Sint Jan in Den Bosch is ieder jaar weer een lust voor het oog.
De kerststal in de Sint Jan in Den Bosch is ieder jaar weer een lust voor het oog. Foto: Henk van Esch

Kerststal in de Sint-Jan in Den Bosch vanaf zaterdag geopend

Human Interest 282 keer gelezen

DEN BOSCH | Op zaterdag 10 december wordt de kerststal in de Sint-Jan officieel geopend. Dit gebeurt na afloop van het kerstconcert door Schola Cantorum.

Dit jaar is de kerststal tot en met zondag 5 februari 2023 te bezoeken. Dit geeft nog meer mensen de kans deze bijzondere kerststal in de kooromgang van de Sint-Jan te komen bewonderen. De opening wordt voorafgegaan door een kerstconcert van Schola Cantorum dat om 19.00 uur begint en gratis toegankelijk is. Tijdens het concert houdt bisschop Mgr. De Korte zijn kersttoespraak.

Toegangsbewijzen reserveren

Na afloop van het kerstconcert opent wethouder Marianne van der Sloot de kerststal. Wilt u de kerststal bezoeken? Dan reserveert u vooraf tickets op www.kerststal-sint-jan.nl. Een ticket kost 2 euro. Kinderen tot en met 12 jaar mogen (onder begeleiding van een volwassene) gratis mee. U moet voor kinderen wel een ticket reserveren. Zonder reservering loopt u het risico dat u moet wachten.

De kerststal staat dit jaar in het teken van 800 jaar Sint-Jan

Het kribbe van Jezus staat ditmaal in de Middeleeuwse stad waar de Sint-Jan in aanbouw is. Betreed de stadspoort en ga op weg naar het Kind van Bethlehem. Dit jaar zijn in de kerststal twee scènes te zien die volgen op de geboorte: de opdracht van Jezus in de tempel van Jeruzalem en de vlucht naar Egypte. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant