Dr. Elisabeth Timmermans geeft op maandag 13 februari een lezing in PERRON-3 over de liefde anno 2022 en het (on)gemak van datingapps.
Dr. Elisabeth Timmermans geeft op maandag 13 februari een lezing in PERRON-3 over de liefde anno 2022 en het (on)gemak van datingapps. Foto: Rechtenvrij

Liefde in tijden van Tinder bij PERRON-3 in Rosmalen

Human Interest 307 keer gelezen

ROSMALEN I Klopt het dat Tinder en co vooral seksapps zijn of zou je er ook de liefde van je leven kunnen ontmoeten? In haar voorstelling ‘Liefde in tijden van Tinder‘ toont klinisch psycholoog Elisabeth Timmermans hoe Tinder en co. ons datinggedrag de afgelopen decennia grondig hebben veranderd. 

Ze maakt in haar voorstelling korte metten met hardnekkige mythes over het verschil tussen online- en offline daten, probeert het algoritme van Tinder te ontcijferen en geeft een antwoord op veelgestelde vragen als: Hebben we echt meer seks door Tinder? Hebben Bridget Jones en co. ons opgezadeld met onrealistische ideeën over de liefde?
Swipen, matches en chatten: het zijn de basiselementen van Tinder. Wie zich in de wereld van online daten bevindt, leert al snel dat je online best een andere taal hanteert. Er wordt naar hartenlust geswipet, geghost en gecatfisht. Dr. Elisabeth Timmermans heeft maar één doel tijdens haar lezing: zorgen dat jij een aardig woordje digitaal verstaat!

Dr. Elisabeth Timmermans praat je op maandagavond 13 februari in PERRON-3 in Rosmalen graag bij over de invloed van Tinder op onze relaties. 

Meer informatie en tickets vind je op www.theateraandeparade.nl.

Uit de krant