Niet alleen in de Alpen, maar ook in het Sauerland zijn er genoeg wintersporters te vinden op de pistes.
Niet alleen in de Alpen, maar ook in het Sauerland zijn er genoeg wintersporters te vinden op de pistes.

Wintersport weerbericht: na bakken sneeuw ‘Kaiserwetter’ op komst

Human Interest 449 keer gelezen

DEN BOSCH | Het noordelijk Alpengebied kan zich opmaken voor een sneeuwrijk weekend. Mogelijk valt in totaal meer dan een meter sneeuw in delen van Oostenrijk. Vanaf de nieuwe week is het prachtig Kaiserwetter met droge en zonnige omstandigheden in grote delen van de Alpen.

Na tientallen centimeters sneeuw in het noorden van de Alpen is het daar tijdelijk iets rustiger. Toch is dat maar van korte duur, want vrijdagavond volgt vanuit het noorden een nieuwe neerslagzone. Voor Oostenrijk levert dat boven 1000 meter 20 tot 40 centimeter verse sneeuw op tot en met zaterdag. Het waait daarbij af en toe flink, dus de ski-omstandigheden zijn vrij guur. Ben je in de Franse Alpen, dan zal je nu weinig merken van enige sneeuwval. Daar is het droog met flink wat ruimte voor de zon, dus dat zijn mooie condities om eropuit gaan.

Zondag ook in Zwitserland sneeuw

In de loop van zondag gaat het vanuit het noorden weer sneeuwen met dan het zwaartepunt in de Zwitserse Alpen. Daar valt mogelijk 20 tot 40 centimeter verse sneeuw. Zelfs in het dal is sneeuw mogelijk, al zijn de hoeveelheden daar wat beperkter. Tegelijkertijd begint vanuit het noordoosten een droger weertype de overhand te krijgen. Dat is een voorbode voor het weer vanaf maandag.

In de nieuwe week neemt de kans op sneeuw snel af en komt er steeds meer ruimte voor de zon. Er staat daarbij ook nauwelijks wind, dus het is ideaal weer om de piste op te gaan om te skiën. De vorstgrens ligt in Oostenrijk rond 600 meter en in de Franse Alpen iets hoger, zo rond 1000 meter. Op de meeste pistes kun je als wintersporter uitstekend uit de voeten.

Ook dichterbij huis mooi wintersportweer

Niet alleen in de Alpen, maar ook in het Sauerland zijn er genoeg wintersporters te vinden op de pistes. Op veel plaatsen ligt nog genoeg sneeuw, al komt de temperatuur komend weekend wel geregeld boven het vriespunt uit met zo nu en dan wat regen. Mogelijk is de sneeuwkwaliteit dan tijdelijk wat minder. Na het weekend wordt het weer kouder en droger, waardoor in combinatie met sneeuwkanonnen de condities snel beter worden in Winterberg.

Lees het online-bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/3-2-2023-na-bakken-sneeuw-kaiserwetter-op-komst.

Uit de krant