“Sadettin Kirmiziyüz kijkt nog één keer terug in de ontroerende voorstelling ‘Monumentaal'", aldus de Volkskrant.
“Sadettin Kirmiziyüz kijkt nog één keer terug in de ontroerende voorstelling ‘Monumentaal'", aldus de Volkskrant. Foto: Aisha Zeijpveld

Toneel dat je anders naar de wereld laat kijken...

Human Interest 79 keer gelezen

DEN BOSCH | Als er een theatergenre van uitersten is, dan is het wel toneel. Van klassiek repertoire tot nieuw werk. Van het beste van eigen bodem, tot parels uit Vlaanderen. Toneel krijgt de komende tijd meer podium bij Theater aan de Parade. Natuurlijk omdat er ontzettend veel mooi toneel wordt gemaakt. Maar ook omdat toneel je anders naar jezelf en de wereld om je heen laat kijken. En dat hebben we in deze tijd harder nodig dan ooit.

Wo 15 mrt - De Warme Winkel

Wegens succes verlengd en nu voor het allerlaatst te zien: ‘Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or’. Een vermakelijke toneelsatire over excelleren in een wereld die toch naar de klote gaat. De voorstelling is het eerste deel van een bejubelde trilogie waarin De Warme Winkel mogelijke antwoorden onderzoekt op de overbevolking. In dit satirische stuk onderzoeken ze ‘excelleren’ als mogelijkheid: beter zijn dan de rest en daarom geen last hebben van overtolligheidsgevoelens in deze overbevolkte wereld. Klimaatkritisch toptoneel als je het ons vraagt!

Do 23 mrt – Nader tot U

Lars Brinkman (1993) doet in ‘Nader tot U’ op hoogstpersoonlijke wijze verslag van zijn zoektocht naar spirituele en erotische overgave. In zijn solovoorstelling onderzoekt deze geëngageerde én getalenteerde theatermaker het spanningsveld tussen homo-erotiek, schaamte en het Christendom. Hij confronteert zichzelf met zijn weggestopte verlangens en opent op die manier een gesprek met het publiek over schaamte en seksualiteit. Onlangs met vijf sterren bekroond door de Volkskrant.

Do 13 apr - Monumentaal

Welk monument laat je je kinderen na? Het monument dat je van je ouders kreeg? Theatermaker Sadettin Kirmiziyüz is vader van drie kinderen. Net als zijn ouders, beide Turkse arbeidsmigranten, heeft hij twee zoons en een dochter. Welke lessen heeft hij van zijn ouders geleerd en geeft hij door aan zijn kinderen? Kun je iets nalaten als dat wat jou nagelaten is op lossen schroeven staat en je wereldbeeld wankelt? ‘Monumentaal’ is een solo van een bi-culturele vader van 40 die anno 21e eeuw iets wil betekenen voor zijn kinderen. Door de de Volkskrant bekroond met vijf sterren.

Wo 3 mei - Zenuwslopend

Multiple sclerose, beter bekend als de ziekte MS, is een veelvoorkomende ziekte, omgeven door misverstanden, taboes en onbegrip. ‘Zenuwslopend’ is gebaseerd op onderzoeken, interviews en meer dan 400 vragenlijsten. Vier performers – mét en zonder een MS-diagnose – gaan misverstanden over deze ziekte met 1000 gezichten te lijf. De voorstelling is voor iedereen die (n)iemand kent met de diagnose MS, herkenning zoekt of geen idee heeft wat MS precies is.

Di 30 mei – Mission Moliére

Heb jij wel eens last van een ochtendhumeur? Kun je echt even niemand uitstaan: politiek, de medeweggebruikers, de gasten in ‘De Slimste Mens’? Ben jij jaloers op een kluizenaar die zich verstopt in de uitgestrekte bossen van Alaska? Dan ben jij toe aan Mission Molière van Sarah Moeremans. In een ‘naked version’ en onder de vlag van The Funniest Festival Ever brengt gouden duo Sarah Moeremans en Joachim Robbrecht via Molière hun visie op humor, hypocrisie en goedbedoelerigheid. Gitzwart en gifgroen. 

Kaartverkoop en meer info

Bovengenoemde toneelvoorstellingen zijn vanaf 15 maart aanstaande te zien in PERRON-3 in Rosmalen. Kijk voor meer info en tickets op de website van Theater aan de Parade: theateraandeparade.nl. 

Uit de krant