Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli strijkt het grootste rondreizende foodfestival van Nederland weer neer op de Pettelaarse Schans. Het festival is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. (Foto: Peter Lodder)
Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli strijkt het grootste rondreizende foodfestival van Nederland weer neer op de Pettelaarse Schans. Het festival is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. (Foto: Peter Lodder) Foto: Peter Lodder Fotografie

Festival TREK komt deze zomer weer naar de Pettelaarse Schans

Human Interest 316 keer gelezen

DEN BOSCH | Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli strijkt het grootste rondreizende foodfestival van Nederland weer neer in Den Bosch. Bourgondiërs uit de wijde omgeving kunnen op Pettelaarse Schans genieten van de lekkerste streetfood gerechtjes die met liefde bereid worden in de mooiste foodtrucks. 

Festival TREK staat ook garant voor een verrassend aanbod entertainment met acts en optredens van theatermakers, kleinkunstenaars en muzikaal talent uit de regio. Festival TREK is gratis toegankelijke festival en geschikt voor jong en oud.

Alleen de beste en mooiste foodtrucks komen door de strenge selectie van Festival TREK. Hierbij wordt rekening gehouden met een goede prijs-kwaliteitverhouding en een gevarieerd aanbod, met voldoende keuze voor vegetariërs en veganisten. Bezoekers weten het festival ook te vinden vanwege de ongedwongen sfeer en het verrassende entertainment met acts en optredens van regionaal talent. Zo staan er op het festivalterrein een gemeentehuis, theatertent en verschillende kermisklassiekers. ’s Avonds kunnen bezoekers zich uitleven bij de Silent Disco en een DJ die met de grootste hits aller tijden iedereen in beweging krijgt.

Festival TREK blijft vernieuwen

Elk jaar worden er nieuwe elementen aan het festivalterrein toegevoegd. Zo is er komend seizoen een gezellige ‘Sangria & Bubbels Bar’. Hier kun je Mediterraans genieten van verschillende soorten Sangria en sprankelende mousserende wijnen, dit in combinatie met een heerlijke oester en/of Spaanse bite. In de stadsparken zijn tevens een groots wijnterras, een Biergarten en een cocktailbar aanwezig.

Podia voor lokaal talent

Daarnaast staan er ook verschillende podia voor aanstormend muzikaal talent, met komend seizoen een extra podium vanwege de vele aanmeldingen. “Ik ben er trots op dat we komende zomer nog meer lokaal talent de kans geven om hun kunsten aan een breed publiek te vertonen. Schrijf je act daarom snel in en wellicht verwelkom ik jullie op de Pettelaarse Schans om te schitteren op één van de podia van Festival TREK”, aldus de ‘BurgeRmeester van TREK’. Festival TREK roept daarom alle singer-songwriters, (semi-akoestische) bandjes, kleinkunstenaars, creatieve dans- en theateracts uit de regio op om zich aan te melden via de website: www.festivaltrek.nl.

Kindertheater

De ‘BurgeRmeester van TREK’ verwelkomt de bezoekers, de theaterkaravaan zorgt voor het nodige culturele vermaak en bezoekers die te biecht willen, kunnen terecht bij de priester van het bourgondische dorpje. Ook aan de kleinste bezoekers van TREK is natuurlijk gedacht. Zij vermaken zich bij het kindertheater, tijdens een kookworkshop of met het ruime aanbod aan oud-Hollandse spelletjes.

Over Festival TREK

Van donderdag 11 mei tot en met zondag 10 september reist het grootste food festival van Nederland kriskras door het land en strijkt neer in acht stadsparken in Rotterdam, Maastricht, Utrecht, Nijmegen, Tilburg, Amsterdam, Den Bosch en Den Haag. Festival TREK staat garant voor een intieme sfeer, lekker eten en drinken én verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunstenaars en muzikaal talent. Het festival is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Bij de eerste bestelling betalen bezoekers eenmalig een bijdrage van 2,95 euro voor een milieuvriendelijk hard-plastic festival TREK glas, waarna het bij iedere volgende bestelling af kan worden gegeven aan de bar voor een ‘nieuw’ (schoongespoeld) exemplaar. Er is geen statiegeld van toepassing op dit glaswerk.

Oproep voor foodtrucks

Ben jij in het bezit van een bijzondere foodtruck en wil je deel uitmaken van deze grootse rondreizende familie? Meld je aan via de contactpagina op de website: www.festivaltrek.nl.

Uit de krant