De Buurtcamping landt komende zomer opnieuw in Den Bosch.
De Buurtcamping landt komende zomer opnieuw in Den Bosch. Foto: Maarten de Kok Fotografie

Bosschenaren kamperen komende zomer in eigen buurt

Human Interest 358 keer gelezen

DEN BOSCH | De Buurtcamping landt komende zomer voor een heel weekend in Den Bosch - van 15 tot en met 17 juli - en is op zoek naar gedreven buurtbewoners met een hart voor de buurt. Dinsdag 21 maart vindt er om 19.00 een informatiebijeenkomst plaats bij Sociaal Cultureel Centrum De Schans.

De Buurtcamping landt komende zomer opnieuw in Den Bosch. Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Samen bouwen zij de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen. De Buurtcamping zoekt enthousiaste en gedreven buurtbewoners uit Den Bosch die het leuk vinden om een Buurtcamping te helpen organiseren voor en in hun eigen buurt.

Wat is de Buurtcamping?

Tijdens De Buurtcamping wordt het park bij jou in de buurt drie dagen lang omgetoverd tot gezellige camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Op een camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit. Je groet de buurman en helpt elkaar een handje. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leren buurtbewoners elkaar tijdens een ontspannen vakantie in eigen stadspark beter kennen. Op deze manier worden allerlei soorten mensen met elkaar verbonden. En dat is belangrij,k want we willen allemaal graag leven in een prettige buurt. Een buurt waarin je elkaar kent, waarin iedereen zich veilig voelt en waar we elkaar om hulp durven vragen. Juist in deze tijd, waarin we zo makkelijk langs elkaar heen leven. Een derde van de kampeerplekken zijn gereserveerd voor minima. Zo zorgen we ervoor dat iedereen kan genieten van een zorgeloze vakantie.

Informatiebijeenkomst in De Schans 

Een Buurtcamping organiseer je natuurlijk niet alleen maar met een team van mede buurtbewoners en met professionele hulp van de landelijke stichting, De Buurt. Dinsdag 21 maart om 19.00 uur vindt er een informatiebijeenkomst plaats bij Sociaal Cultureel Centrum De Schans aan de Troelstradreef 160 in Den Bosch. Aanmelden kan via Anke van Hage: anke@debuurtcamping.nl.

De Buurtcamping landt komende zomer opnieuw in Den Bosch.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant