Het Eco Oasis lab van The Weather Makers in de Henriëttewaard in Den Bosch. Het bedrijf dat in 2017 is opgericht zoekt nu mede-eigenaren om de wereldwijde klimaatverandering tegen te gaan.
Het Eco Oasis lab van The Weather Makers in de Henriëttewaard in Den Bosch. Het bedrijf dat in 2017 is opgericht zoekt nu mede-eigenaren om de wereldwijde klimaatverandering tegen te gaan.

Bosch bedrijf The Weather Makers wil klimaatverandering tegengaan

Human Interest 349 keer gelezen

DEN BOSCH | Het Bossche bedrijf The Weather Makers heeft een methodologie ontwikkeld om de watercyclus te herstellen. Dit herstel kan de sleutel zijn tot het creëren van een gezonde planeet. Om dit te bereiken is een investeringscampagne opgezet om het delen van deze kennis te versnellen en deze methodologie om te zetten naar instrumenten die universeel inzetbaar zijn.

The Weather Makers, gevestigd in het voormalig Groot Ziekengasthuis in het centrum van Den Bosch, is een bedrijf en netwerk van specialisten, onderzoekers en ontwerpers op het gebied van natuurherstel en natuurontwikkeling. Ties van der Hoeven is één van de drie oprichters van The Weather Makers en werkte eerder bij een grote baggermaatschappij. De potentie om de baggerindustrie in te zetten voor natuurherstel, leidde tot de visie van een vergroende Sinaï - het driehoekige schiereiland van Egypte dat Afrika met Azië verbindt - en was de inspiratie voor de oprichting van het bedrijf in 2017. The Weather Makers stelt aan de hand van de ecologische principes, dat de Sinaï binnen een paar decennia kan worden getransformeerd van een hete, droge, dorre woestijn in een groene oase die wemelt van het leven. Een vergroende Sinaï verandert lokale weerpatronen en zelfs de richting van de wind, waardoor er meer regen kan vallen. Zonder overstromingen, omdat de regen wordt opgenomen door het begroeide land. Een aanpak en methodologie die dus zelfs het weer kan veranderen. Inmiddels is duidelijk dat deze aanpak niet alleen van toepassing is op de Sinaï woestijn, maar dat het wereldwijd te gebruiken is. Sinds 2017 wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van deze methodologie en het bedrijf werkt hierbij nauw samen met experts uit verschillende disciplines. Daarnaast is er een samenwerking met diverse onderzoekers van verschillende universiteiten in binnen- en buitenland.
Hoe sneller deze methodologie gedeeld kan worden met de wereld, hoe beter. Daarom is The Weather Makers een investeringsronde gestart. Mede-eigenaar worden kan vanaf 250 euro. Dit geld wordt onder andere gebruikt voor verdere ontwikkeling van de methodologie. Meer informatie: www.theweathermakers.nl.

Uit de krant