Een begrip onder gitaristen en meester van de gypsy jazz: Jimmy Rosenberg treedt op in Podium Azijnfabriek tijdens Jazz in Duketown.
Een begrip onder gitaristen en meester van de gypsy jazz: Jimmy Rosenberg treedt op in Podium Azijnfabriek tijdens Jazz in Duketown. Foto: Lissens Johan Photograpy

49e editie Jazz in Duketown gaat vandaag van start

Human Interest 397 keer gelezen

DEN BOSCH | Vandaag, op vrijdag 26 mei, gaat Jazz in Duketown 2023 van start. Ook dit jaar heeft het grootste gratis jazzfestival van Nederland een waanzinnige line-up samengesteld. In de binnenstad van Den Bosch kunnen bezoekers bij de verschillende podia genieten van artiesten als Sven Hammond, Jett Rebel, Shai Maestro Quartet, Yuri Honing Peace Orchestra, Eric Vloeimans’ HotSpot, Jimmy Rosenberg Trio, Venus Tunes Live XL en Ronald Snijders Sextet. Van steengoede jazz trio’s tot charismatische zangers en van explosieve drums tot jazzy hiphopsounds; alles is te vinden op dit festival.  

Op de Markt, de Parade, het Kerkplein, Theater aan de Parade in de Azijnfabriek, Uilenburg, het Noordbrabants Museum en de Willem Twee Toonzaal wordt het publiek ondergedompeld in alle vormen van Jazz. Maar ook liefhebbers van funk, urban en hiphop kunnen hun geluk niet op tijdens deze editie van Jazz in Duketown. 

Naast al eerdergenoemde namen komen tijdens dit Pinksterweekend ook acts als Fergus McCreadie Trio, Liquid Spirits, Dr Justice & The Smooth, Loek van den Berg Quintet, Tijn Trommelen Quartet, WAAN, Benjamin Fro, Dragonfruit, Peter Somuah, Önder, Dishwasher_, LILJA ft. Sanne Rambags en vele anderen naar Den Bosch.  

Livestreams concerten

De concerten op de Parade worden live gestreamd op de Facebook- en YouTube pagina van Jazz in Duketown. Daarnaast wordt dagelijks een uitzending van Jazz in Duketown TV gemaakt. Deze is te zien via de social media kanalen van Jazz in Duketown en op Dtv. 

Jazz in Duketown app

Dit jaar lanceerde Jazz in Duketown een eigen app. Hiermee kan het publiek tijdens het festival via de smartphone altijd het laatste programma raadplegen. Vanwege duurzaamheidsredenen vervangt dit ook het papieren blokkenschema. Deze app is beschikbaar in de Google Play Store en App Store onder de naam ‘Jazz in Duketown’. 

Doneren statiegeldbekers

Tijdens deze editie van Jazz in Duketown wordt gebruik gemaakt van statiegeldbekers. Bezoekers die deze bekers weer inleveren bij deelnemende horecaondernemers krijgen hun betaalde statiegeld terug. Een andere optie is om het statiegeld te doneren aan Jazz in Duketown. Dit kan door de bekers in te leveren bij de speciale inleverpunten. Deze bevinden zich op de Parade, de Markt, het Kerkplein en de Uilenburg. Jazz in Duketown hoopt dat bezoekers op deze manier een (kleine) vrijwillige bijdrage willen leveren aan het gratis festival.  

Het volledige programma en extra informatie over de artiesten en het festival is te vinden op www.jazzinduketown.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant