Bericht van Weeronline.
Bericht van Weeronline.

Meteorologische zomer start met zonneschijn

Human Interest 132 keer gelezen

DEN BOSCH | De meteorologische zomer start dit jaar droog met een mix van zon en wolkenvelden. Op de eerste dag van juni zijn er grote temperatuurverschillen. De maxima komen uit tussen 15 en 24 graden. De dagen daarna komt de temperatuur iets lager uit. Wel blijft het droog en is het vaak zonnig. Bron: Weeronline.

Donderdag 1 juni wordt een droge dag met een mix van zon en wolkenvelden. Daarbij zijn er in Noord-Nederland waarschijnlijk wat meer wolken dan verder zuidwaarts en vooral in Zeeland, Brabant en Limburg is het grote delen van de dag volop zonnig. Tussen 12:00 en 15:00 uur schijnt de zon met zonkracht 6 en met name in Zuid-Limburg is zelfs een afgeronde zonkracht 7 mogelijk. Zonder zonnebrandcrème kan de huid bij zonkracht 6 in 15-30 minuten verbranden en bij zonkracht 7 zelfs al in 10-25 minuten.

Grote temperatuurverschillen

Er waait een matige, aan zee soms vrij krachtige, noordenwind en dit veroorzaakt grote temperatuurverschillen. Op Texel en Terschelling is het slechts 14-15 graden. Ook elders in het noorden is het fris met 15 graden in Leeuwarden en 17 in Groningen. In Amsterdam en Lelystad wordt het een graadje warmer en in Rotterdam, Utrecht en Zwolle stijgt het kwik naar 19 graden. In het oosten en zuiden wordt het 20 tot 22 graden, zoals in Arnhem, Eindhoven en Maastricht. Temperaturen van 18 tot 22 graden zijn begin juni gebruikelijk.

Droog met noordenwind

Vrijdag en in het eerste weekend van juni blijft het droog en schijnt de zon flink. Zo nu en dan gaat de zon schuil achter wolkenvelden. De wind waait veelal uit het noorden tot noordoosten en de temperatuurverschillen tussen noord en zuid blijven groot.

Vrijdag is het van noord naar zuid 17 tot 21 graden, in het weekend liggen de maxima tussen 18 en 24 graden. In het midden van het land is het veelal 20 tot 22 graden, maar op de Waddeneilanden en direct aan zee blijft het kwik veelal steken op 15 graden.

Lees hier het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/29-5-2023-begin-meteorologische-zomer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant