Na vijftien jaar is Wrecking Crüe terug met een nieuwe set en bereidt de band zich dit voorjaar voor op een eenmalig spetterend optreden vol punkrocknostalgie in Brouwerscafé Bossche Brouwers aan de Vaart.
Na vijftien jaar is Wrecking Crüe terug met een nieuwe set en bereidt de band zich dit voorjaar voor op een eenmalig spetterend optreden vol punkrocknostalgie in Brouwerscafé Bossche Brouwers aan de Vaart. Foto: Wrecking Crüe

Wrecking Crüe herenigd voor uniek optreden in Den Bosch

Human Interest 1.054 keer gelezen

DEN BOSCH | De Nederlandse (punk)rock coverband Wrecking Crüe staat op vrijdag 9 juni na vijftien jaar opnieuw op het podium voor een knallend reünie-optreden. Naar verwachting barst Brouwerscafé Bossche Brouwers aan de Vaart uit zijn voegen van de toeloop voor deze gratis show. 

Anderhalf decennium geleden kwam Wrecking Crüe voor het eerst samen om drummer Maurits de Vries te ondersteunen bij zijn auditie voor het RTL-programma Rock Nation. Na vijftien jaar is Wrecking Crüe terug met een nieuwe set en bereidt de band zich dit voorjaar voor op een eenmalig spetterend optreden vol punkrocknostalgie. 

Wrecking Crüe bestaat naast drummer Maurits de Vries (House of Rock, Tim Vantol, Musest) uit gitarist Helmer Lathouwers (Undeclinables), gitarist Michiel ‘Ozzy’ Oskam (The New Dominion, Ratko, Operation Sand), zanger David Evers en bassist Pascal Vugts (beiden van Rise a Thousand). Vijf doorgewinterde muzikanten die elk op eigen wijze hun sporen in de muziek hebben verdiend en samen opnieuw de krachten bundelen voor een messcherpe set vol aanstekelijk songs. Uitgangspunt daarbij is om het publiek te trakteren op de vlammende rocksound van de jaren ’90 en daarna.
Wrecking Crüe ontstond zoals gezegd in 2008 naar aanleiding van de ambities van drummer Maurits. Voor zijn beoogde deelname aan het TV-programma Rock Nation was een optreden nodig om een jury te overtuigen van zijn drumskills. Er werden een band en een setlist samengesteld en een eenmalig optreden ingepland. De show werd destijds bijgewoond door presentator Dennis Weening en geregistreerd door een camerateam. Het goede nieuws: Maurits werd gekozen voor het programma. Het slechte nieuws: Wrecking Crüe hield het bij dat ene optreden. Tot 2023, wanneer het vijftal na muzikale omzwervingen opnieuw besluit de koppen bijeen te steken en voor een kick-ass re-run te gaan. Uit een lange lijst voorstellen is een setlist bepaald vol bekende en minder bekende (punk)rock klassiekers. Er worden onder meer knallers gespeeld van NOFX, Foo Fighters, Bad Religion en Ignite. Allemaal strak, vol overtuiging en aanstekelijk; de ideale ingrediënten voor een ouderwets rockfeest.

De show op vrijdag 9 juni in Brouwerscafé Bossche Brouwers aan de Vaart in Den Bosch staat gepland om 20.30 uur. De entree is voor iedereen helemaal gratis. Verse updates, info en achtergronden staan op de eventpagina op Facebook: shorturl.at/lDR37.

Na vijftien jaar is Wrecking Crüe terug met een nieuwe set en bereidt de band zich dit voorjaar voor op een eenmalig spetterend optreden vol punkrocknostalgie in Brouwerscafé Bossche Brouwers aan de Vaart.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant