Mariël Knulst, intern coördinator bij het Vicki Brownhuis: "Als vrijwilliger kun je bij ons echt een verschil maken voor mensen die te maken krijgen met kanker."
Mariël Knulst, intern coördinator bij het Vicki Brownhuis: "Als vrijwilliger kun je bij ons echt een verschil maken voor mensen die te maken krijgen met kanker."

Vicki Brownhuis in Den Bosch zoekt extra vrijwilligers

Human Interest 293 keer gelezen

DEN BOSCH | Eén op de drie mensen krijgt te maken met kanker. Gelukkig kunnen zij rekenen op ondersteuning bij het Vicki Brownhuis in Den Bosch. Momenteel zijn zo’n 100 toegewijde vrijwilligers een paar uur per week actief in dit centrum voor leven met en na kanker. Zij zetten zich vol passie in voor de gasten. Om nog meer mensen te kunnen laten profiteren van deze ondersteuning, is het Vicki Brownhuis op zoek naar extra vrijwilligers voor het gastenteam.

Bij het Vicki Brownhuis vinden mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en nabestaanden een luisterend oor, lotgenotencontact en ontspannende activiteiten. Van yoga en massages tot schilderen, wandelen en koken, er is voor ieder wat wils. Het Vicki Brownhuis richt zich op de inwoners van de gemeenten ’s-Hertogenbosch, gemeenten Bernheze, Boxtel, Heusden, Meijerijstad, Oisterwijk, Oss, St. Michielsgestel, Vught en Zaltbommel. Zij kunnen altijd zonder afspraak terecht in de huiskamer van het Vicki Brownhuis. Daar zijn altijd twee vrijwilligers van het gastenteam aanwezig om gasten te verwelkomen, een praatje te maken en informatie te geven. Het Vicki Brownhuis werkt bovendien nauw samen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Ziekenhuis Bernhoven. Zo zijn de vrijwilligers regelmatig aanwezig in de wachtkamer van de poli oncologie in Ziekenhuis Bernhoven. Daar bieden zij hetzelfde luisterend oor.

Momenteel zijn zo’n 100 toegewijde vrijwilligers een paar uur per week actief in dit centrum voor leven met en na kanker. Om nog meer mensen te kunnen ondersteunen, is het Vicki Brownhuis op zoek naar extra vrijwilligers voor zowel het gastenteam in het huis als in beide ziekenhuizen. Mariël Knulst, intern coördinator bij het Vicki Brownhuis, vertelt: “Als vrijwilliger kun je bij ons echt een verschil maken voor mensen die te maken krijgen met kanker. Je ontvangt waardering van onze gasten en werkt in een fijn team. Met trainingen zorgen we ervoor dat je goed voorbereid bent op de gesprekken met onze gasten.”

Wil jij een dagdeel per week een verschil maken voor mensen die te maken hebben met kanker? Bekijk de vacatures op www.vickibrownhuis.nl.

Uit de krant