Foto van een eerdere uitvoering van het Bach Collegium onder leiding van dirigent Jeroen Felix,
Foto van een eerdere uitvoering van het Bach Collegium onder leiding van dirigent Jeroen Felix,

Bach op Zaterdag in Grote Kerk in Den Bosch

Human Interest 182 keer gelezen

DEN BOSCH | Voor velen zit de zomervakantie er weer op en genieten we na tijdens een mooie nazomer. Wellicht dat Bach op Zaterdag hieraan ook een bijdrage kan leveren met een sfeervolle uitvoering.

Op zaterdag 16 september worden in de Grote Kerk twee cantates uitgevoerd door het Bach Collegium ’s-Hertogenbosch: ‘Aus tiefer Not schrei ich zu dir’ (BWV 38) en ‘In allen meinen Taten’ (BWV 97). Naast het Bach Collegium onder leiding van Jeroen Felix (foto) treden deze middag in samenwerking met het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) ook vier solisten op: Esther Kouwenhoven (sopraan), Florieke Beelen (mezzosopraan), Mitch Raemaekers (tenor) en Michiel Nonhebel (bariton).

Jamie de Goei
Traditioneel wordt Bach op Zaterdag geopend en afgesloten door organist Jamie de Goei op het monumentale Bätz-orgel. Deze editie brengt hij twee composities van F. Mendelssohn-Bartholdy ten gehore. De cantates worden ingeleid door René de Weerd, diaken van de Bossche Mariaparochie.

Praktische informatie
Bach op zaterdag op zaterdag 16 september in de Grote Kerk aan de Kerkstraat 20 in Den Bosch. Aanvang om 17.00 uur. Entree bedraagt 10 euro per persoon. Kijk voor kaartverkoop en aanvullende informatie op de website:
www.bachopzaterdag.nl.

Uit de krant