Locatiemanager Jan Roelof Middeldorp en Merit Fokker, bestuurder HR & Vrijwilligers van de kledingbank, knipten dinsdag symbolisch een gouden lintje door.
Locatiemanager Jan Roelof Middeldorp en Merit Fokker, bestuurder HR & Vrijwilligers van de kledingbank, knipten dinsdag symbolisch een gouden lintje door.

Kleding- en speelgoedbank opent dependance bij COA in Rosmalen

Human Interest 244 keer gelezen

ROSMALEN | Goed nieuws voor mensen die tijdelijk onderdak vinden bij de noodopvang van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in Rosmalen. Dinsdag opende Kleding- en Speelgoedbank Den Bosch er namelijk een dependance. In deze inpandige ‘winkel zonder kassa’ kunnen bewoners – ook die van opvanglocatie Kasteel Meerwijk - gratis kleding en speelgoed verkrijgen.

Kleding- en Speelgoedbank Den Bosch zet zich sinds 2013 in voor iedereen die het niet breed heeft. Als het water je aan de lippen staat, kun je er terecht voor gratis kleding, schoenen, huishoudtextiel, nieuw ondergoed, nieuwe sokken, sportkleding, speelgoed en cadeautjes voor de feestdagen. Het vrijwilligersinitiatief is tegenwoordig gevestigd in het souterrain van de Bank van Lening aan de Schilderstraat in het centrum van ’s-Hertogenbosch.

Hulp op locatie

Bestuurder HR & Vrijwilligers van de kledingbank Merit Fokke vertelt: “Als je voor onze hulp in aanmerking wilt komen, heb je een getekende verwijsbrief nodig van een instantie als de Voedselbank. De afgelopen tijd kregen we veel verwijzingen vanuit het COA. En hoewel we iedereen het liefst zo snel mogelijk helpen, is de capaciteit van ons onderkomen aan de Schilderstraat helaas wat beperkt. Mede daarom hebben we besloten om ook hulp op locatie aan te bieden.”

Win-winsituatie

“Met de opening van de dependance bij het COA kunnen we niet alleen meer mensen inééns helpen, maar ook de wachttijd voor andere cliënten verkorten. Een win-winsituatie dus! De dependance is overigens geen tijdelijke, maar duurzame voorziening in samenwerking met ons eigen team van vrijwilligers, die van Young Impact en medewerkers van COA”, zegt Merit. 

Bewoners zijn enthousiast

Locatiemanager Jan Roelof van het COA vult aan: “Wij zijn erg blij met deze oplossing en de vakkundige aanpak van het team van de kleding- en speelgoedbank. De kale ruimte was in no time getransformeerd tot winkel en de begeleiding is top. De bewoners zijn ook erg enthousiast over de kleding en het speelgoed, dus we kunnen nu al spreken van een succes.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant