Blizz is een educatief gezelschapsspel voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar dat aansluit bij hun belevingswereld.
Blizz is een educatief gezelschapsspel voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar dat aansluit bij hun belevingswereld.

Farent presenteert nieuw bordspel voor jongeren

Human Interest 294 keer gelezen

DEN BOSCH | Chillen op de bank of studeren voor een proefwerk? Sporten of blowen in de coffeeshop? Eén duur festivalticket of geld storten op je spaarrekening? Een pizza of toch een salade? Uitdagende dilemma’s die aansluiten op de leefwereld van jongeren komen aan bod in het nieuwe gezelschapsspel Blizz dat Farent voor jongeren heeft ontwikkeld.

Blizz is een educatief gezelschapsspel voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar dat aansluit bij hun belevingswereld. Dit bordspel helpt om op een hilarische en luchtige manier gevolgen van keuzes te overzien, deze weloverwogen te maken en in te zien dat geluk deels maakbaar is en je soms niet anders kunt dan iets te accepteren zoals het is. 

Leuk om samen te spelen in de klas, in het jongerencentrum, bij de scouting, in het wijkgebouw of thuis

Bij Blizz worden onderwerpen als liefde, sexting, roken, alcohol, drugs, groepsdruk, verhuizen, gescheiden ouders, school, spijbelen, uitgaan, diefstal en social media op een leuke manier bespreekbaar gemaakt. Leuk om samen te spelen in de klas, in het jongerencentrum, bij de scouting, in het wijkgebouw of thuis. Blizz is afgeleid van het Engelse woord ‘bliss’ en betekent ‘geluk’. Het spel is ontwikkeld mét behulp van jongeren, ouders en beroepskrachten.

Bewustwording van keuzes

Jongerenwerkers Bob en Lies hebben samen met collega’s dit spel ontwikkeld om met jongeren bepaalde thema’s beter bespreekbaar te maken. “We zien helaas een trend bij jongeren dat ze last hebben van prestatiedruk of problemen met hun mentale gezondheid. Door bepaalde keuzes weloverwogen te maken, kun je er zelf aan werken om meer gelukkig te worden. We willen jongeren meegeven dat bepaalde keuzes niet goed of fout zijn, maar dat het wel gevolgen kan hebben. In het spel kom je net als in het echte leven ook gebeurtenissen tegen waar je geen invloed op hebt. Dan is het interessant om het gesprek aan te gaan hoe je hiermee om kunt gaan.”

Blizz is inmiddels het vierde spel dat Farent uitbrengt voor jongeren. Zo ontwikkelde Farent eerder ook al de Schuldenescaperoom, het Zakgeldspel en Truth of Power. Het bordspel Blizz bestaat uit een speelbord met 6 scorebordjes, 63 speelkaarten en 36 gekleurde pionnen en dobbelstenen. Er zijn kaartjes voor jongeren in de leeftijdscategorie 15- en 15+. Het gezelschapsspel is te koop voor 50 euro (exclusief btw) bij Farent. Kijk hiervoor op www.farent.nl/diensten/blizz, of stuur een mail naar blizz@farent.nl voor aanvullende informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant