Bericht van Weeronline.
Bericht van Weeronline.

Pakjesavond: Sint heeft paraplu nodig!

Human Interest 203 keer gelezen

DEN BOSCH | Na een vrij koude periode met wat sneeuw, tapt het weer de komende dagen uit een ander vaatje. Zo ook op pakjesavond. Wolken overheersen en geregeld valt daaruit wat regen, waardoor het verre van aangenaam zal zijn voor de Sint en zijn pieten. Bron: Weeronline.

Vandaag overdag is het weerbeeld weinig beter. Ook dan is het grijs en regenachtig, al komen verspreid over het land wel enkele droge perioden voor. Langzaamaan wordt het daarbij zachter met temperaturen die in de namiddag waarden bereiken van 1-3 graden in Groningen en Friesland tot lokaal 7 graden in Zeeland. Dat zijn waarden iets beneden het langjarig gemiddelde voor begin december.

In het noordoosten nog wat winterse neerslag mogelijk

Nu ligt de koude lucht nog wel dichtbij ons land. In het noordoosten kan daardoor eerst nog wat (natte) sneeuw omlaag dwarrelen. In Drenthe en Groningen ligt zelfs een aaneengesloten sneeuwlaagje van enkele centimeters. Overigens is dat niet bijzonder, want er ligt wel vaker sneeuw op pakjesavond.

Deze koude lucht wordt tijdens pakjesavond uit ons land geblazen. Dan is het overal 1 tot 7 graden met af en toe wat regen. Het is wel heel rustig weer met maar weinig wind. De komende dagen wordt het elke dag iets zachter met komend weekend zelfs kans op ‘dubbele cijfers’ op de thermometer. Daarmee laten we de winter even achter ons.

Lees hier het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/5-12-2023-pakjesavond-grijs-en-druilerig-weer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant