De deelnemers aan Swim & Dance to Fight Cancer (editie Den Bosch) zwemmen dit jaar niet in de Dommel en de Aa, maar in de prachtige omgeving van de IJzeren Man in Vught.
De deelnemers aan Swim & Dance to Fight Cancer (editie Den Bosch) zwemmen dit jaar niet in de Dommel en de Aa, maar in de prachtige omgeving van de IJzeren Man in Vught. Foto: Marjo van de Peppel-Kool

Swim & Dance to Fight Cancer bij de IJzeren Man

Human Interest 568 keer gelezen

Op zondag 1 september 2024 vindt het unieke Swim & Dance to Fight Cancer evenement plaats in de prachtige omgeving van de IJzeren Man in Vught. Deelnemers gaan niet alleen twee kilometer zwemmen, maar kunnen ook dansen op het ritme van uiteenlopende muziek, zowel bij de start, finish als langs het zwemparcours. Het hoogtepunt van de dag wordt gevormd door een heus ‘After Finish Dance Festival’ op IJM Beach. 

Dit jaar verruilt het evenement de traditionele locaties in de Dommel en de Aa voor de sfeervolle omgeving van de IJzeren Man in Vught. Het zwemparcours daar is geenszins te vergelijken met de editie van 2021 toen de organisatie vanwege de slechte waterkwaliteit in de Bossche wateren binnen twee dagen het hele evenement moest verplaatsen en het aan tijd ontbrak om voor de deelnemers voor vertier te zorgen. Hoe anders is het op 1 september van dit jaar. Of je nu een ervaren zwemmer bent of voor het eerst deelneemt, alle deelnemers worden tijdens het zwemmen ondergedompeld in een warm bad met live muziek, DJ’s, glijbanen, eten en drinken en andere verrassingen. Langs het parcours zijn er ook juichplekken waar vrienden, collega’s en familie deelnemers kunnen aanmoedigen.

Tot 1 maart bedragen de inschrijfkosten 30 euro per persoon. Daarna is het inschrijfgeld 50 euro. Om te kunnen deelnemen moet je minimaal 15 jaar oud zijn. Ook dit jaar kun je samen met collega’s of relaties een ‘Business Team’ vormen. De kosten van een ‘Business Team’ bedragen tot 1 maart 1.000 euro. Daarna worden de kosten verhoogd naar 1.250 euro. Men mag met maximaal 5 personen deelnemen in een team en bij inschrijving vanaf 5 teams geldt er een staffelkorting.

Voor wie de hele zomer met een vaste groep heeft getraind, introduceert de organisatie de mogelijkheid van ‘Family & Friends teams’ (minimaal 4 zwemmers). De inschrijfkosten per deelnemer zijn gelijk aan die van de individuele zwemmer, maar je start gegarandeerd samen met je teamgenoten.

Voor 8 tot en met 15-jarigen is er weer de Kids Swim (A - en B-diploma verplicht). Kids zwemmen het laatste deel van het parcours (500 meter). Onder toeziend oog van suppers en de reddingsbrigade is het voor kinderen niet verplicht om samen met een begeleider te zwemmen. Dit mag uiteraard wel als een ouder de volledige ‘Swim’ zwemt. Inschrijving voor de Kids Swim kost 25 euro. Ook kinderen kunnen dit jaar een team vormen (minimaal 4 zwemmers).

Kijk voor meer informatie op www.swimtofightcancer.nl/denbosch.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant