Bij 'Petje af' komen nieuwsgierige kinderen in aanraking met inspirerende rolmodellen en diverse werkvelden.
Bij 'Petje af' komen nieuwsgierige kinderen in aanraking met inspirerende rolmodellen en diverse werkvelden. Foto: Thushara Verhoeven

‘Petje af’ vanaf nu ook in ‘s-Hertogenbosch

Human Interest 304 keer gelezen

Heb jij altijd al willen weten hoe de brandweer een brand blust? Weet je hoe een kassa werkt? Zou je wel eens mee willen met de dierenambulance? Ben je nieuwsgierig naar welke mensen er in een ziekenhuis werken? Bij ‘Petje af’ ontdek je de wereld! 

Bij ‘Petje af’ leer je van echte experts over beroepen, je gaat erop uit naar het museum, reist met het openbaar vervoer en maakt nieuwe vrienden. Je ontdekt wat je leuk vindt om te doen en wat er allemaal mogelijk is. ‘Petje af’ is dus een kans om nieuwe dingen te ontdekken! En meedoen is gratis. 

Praktijkgericht programma op zondag voor nieuwsgierige kinderen van 9 tot en met 14 jaar

Bij ‘Petje af’ vinden ze dat ieder kind de kansen verdient die het nodig heeft. Daarom biedt deze een praktijkgericht programma op zondag voor nieuwsgierige kinderen van 9 tot en met 14 jaar. Met dit programma komen kinderen, gedurende 30 zondagen per jaar, in aanraking met inspirerende rolmodellen en diverse werkvelden. Zij ontwikkelen hierdoor nieuwe vaardigheden, en verkrijgen inzicht in hun drijfveren, interesses, talenten en mogelijkheden. Hiermee vullen zij een rugzak vol nieuwe ervaringen op weg naar een kansrijke toekomst!

Aanmelden voor ‘Petje af’

Landelijk bestaat ‘Petje af’ al meer dan 15 jaar en begin april start er ook een groep in ’s-Hertogenbosch. Dankzij een warme samenwerking met HambakenConnect kan het programma vanaf april gaan draaien in Jongerencentrum Noord in de wijk Maaspoort. Tot de zomervakantie zijn er ongeveer nog 10 zondagen, dus een leuke kans om het eens uit te proberen. Heeft je kind interesse om mee te doen, dan kan het zich aanmelden via de website www.petjeaf.nl. Vervolgens wordt er contact met je opgenomen voor een verdere kennismaking.
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij of jouw bedrijf zich wil inzetten voor gelijke kansen voor kinderen in ‘s-Hertogenbosch? Een bijdrage leveren kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een gastles, of het verzorgen van een bedrijfsbezoek. Je kunt je ook aanmelden om coach te worden bij ‘Petje af’. Je begeleidt dan de kinderen tijdens het Petje af-programma op zondag. Op de website van ‘Petje af’ staan alle vacatures en mogelijkheden.

Wil je liever persoonlijk contact, of heb je nog aanvullende vragen? Of ben je gewoon nieuwsgierig geworden? Stuur dan een mailtje naar noordoost-brabant@petjeaf.nl, of bel met 088-3301143. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant