De documentaire 'Meer dan 1.000 woorden' is een theatrale live-expositie van prijswinnend fotograaf Ahmet Polat (rechts).
De documentaire 'Meer dan 1.000 woorden' is een theatrale live-expositie van prijswinnend fotograaf Ahmet Polat (rechts). Foto: Sofie Knijff

Landelijke première bij Theater aan de Parade: ‘Meer dan 1.000 woorden’

Human Interest 321 keer gelezen

Ga mee op reis door het leven van prijswinnend fotograaf Ahmet Polat - o.a. bekend van het tv-programma ‘Het Perfecte Plaatje’ - samen met schrijver en acteur Rashif El Kaoui. Deze prachtige documentaire in woord speelt op donderdag 4 april een try-out en gaat op vrijdag 5 april in landelijke première bij Theater aan de Parade.

Van Fijnaart, naar Fine Art: het verhaal Ahmet Polat, een prijswinnende fotograaf en filmmaker. Geïnspireerd door zijn moeders woorden: “Laat je door niemand tegenhouden, zelfs niet door mij”, verliet hij op 17-jarige leeftijd zijn Brabantse geboortedorp Fijnaart. Van aardbevingen tot topmodellen voor Vogue, alles ving hij met zijn camera, gedreven door een passie voor het vastleggen van de ziel van de mens. Als hem wordt gevraagd waar hij geboren is zegt hij altijd: “I was born in Fine Art”.

‘Meer dan 1.000 woorden’ is van de makers van ‘De Bastaard’. In deze theatrale live foto-expositie ga je aan de hand van Ahmets foto’s en video’s op reis door zijn leven. Een reis die begint bij zijn eerste grote fotografieproject, het vastleggen van de aardbeving in 1999 in Turkije. En bijzonder - en verdrietig - genoeg eindigen we ook weer in Turkije; met een reis naar Ahmets familie in Gaziantep, getroffen door de verwoestende aardbeving in 2023. Het wordt een reisverslag, een persoonlijke zoektocht en een bloemlezing. Van zijn worsteling met fotografieredacties over de manipulatie van het beeld, tot de representatie van het anders zijn. Een multidisciplinaire voorstelling over professionele en persoonlijke groei, tegen de achtergrond van historische gebeurtenissen.

Ahmet Polat (1978) is een prijswinnend fotograaf en filmmaker. Zijn werk wordt internationaal tentoongesteld. Daarnaast kun je hem kennen van zijn vaste fotorubriek bij Buitenhof, als Fotograaf des Vaderlands, of als jurylid in het tv-programma Het perfecte plaatje. 

Rashif El Kaoui (1988) is acteur, audio-maker en schrijver. Hij studeerde in 2014 af als Master Woordkunst aan het conservatorium van Antwerpen. In 2016 werd zijn proza bekroond met de El Hizjra Literatuurprijs. Als acteur wisselt hij af tussen ‘klassieke’ grote zaal producties en kleinere meer sociaal geëngageerde projecten.

Ga voor meer info en tickets naar theateraandeparade.nl.

Download de nieuwe app van de Bossche Omroep

Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws uit de gemeente ’s-Hertogenbosch: de Bossche Omroep heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Bossche Omroep app vanuit de App Store of Play Store om op de hoogte te blijven, geïnformeerd te worden en verbonden te blijven met de wereld om je heen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant