De matchmakers van Stichting OOPOEH staan klaar om senioren die interesse hebben in een oppashond te helpen bij het vinden van een passende match. Op de foto zien we Frans en zijn oppashond en maatje Murphy.
De matchmakers van Stichting OOPOEH staan klaar om senioren die interesse hebben in een oppashond te helpen bij het vinden van een passende match. Op de foto zien we Frans en zijn oppashond en maatje Murphy.

Begin de lente gezond; samen met een (oppas)hond

Human Interest 335 keer gelezen

Het is lente! Tijd om naar buiten te gaan en na een lange natte winter van het mooie weer te genieten. Een hond is bij uitstek een stok achter de deur om eropuit te gaan.

Wist u dat het verzorgen van een hond sowieso veel gezondheidsvoordelen biedt? Onderzoeken tonen aan dat spelen, wandelen en knuffelen met een hond, zorgt voor een betere vaatgezondheid. Niet alleen de beweging is heilzaam, maar interactie met een huisdier verlaagt ook het cortisolgehalte in de hersenen, het zogeheten stresshormoon. Onderzoekers stellen ook dat honden of andere huisdieren een belangrijke bron van steun kunnen zijn voor mensen met langdurige psychische klachten. Sombere gedachten nemen af en tegelijk neemt het oxytocinegehalte toe, en dat stofje staat bekend als het gelukshormoon dat ook geassocieerd wordt met verliefdheid. Laat die lente maar komen!

Maar wat als je zelf niet meer aan een hond kunt of wilt beginnen? Dan biedt Stichting OOPOEH uitkomst. OOPOEH matcht senioren (55+) aan een oppashond in de buurt om er gezellig samen op uit te gaan. Zo ervaren senioren wél de lusten, maar niet de lasten van het hebben van een hond!

In Den Bosch staan ruim 15 hondjes te trappelen om samen met een lieve oppas van de eerste lentedagen te genieten. De matchmakers van de stichting staan dan ook klaar om senioren die interesse hebben in een oppashond te helpen en te begeleiden bij het vinden van een passende match, die helemaal aansluit bij de wensen. Elke week oppassen, of juist af en toe een dagje. Er is voor elk wat wils!

Stichting OOPOEH zet zich inmiddels al 12 jaar in om deze win-win-winsituatie mogelijk te maken. Ellen Groneman, directeur van Stichting OOPOEH, vertelt: “In de afgelopen jaren hebben we al bijna vijfduizend senioren en honden laten genieten van elkaars gezelschap. Nu het mooier weer wordt, helpen wij mensen graag over de drempel om er vaker op uit te gaan. Met een hond aan je zijde loop je niet alleen en heb je bovendien snel leuke contacten in de buurt. Bovendien is het gezond om in beweging te blijven. Je voelt je je er zowel fysiek als mentaal beter door.”

Senioren die interesse hebben, kunnen zich kosteloos en vrijblijvend aanmelden op www.oopoeh.nl, of gratis bellen met 0800-8011.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant