Bericht van Weeronline.
Bericht van Weeronline.

Pinksteren dit jaar waarschijnlijk iets warmer dan normaal

Human Interest 182 keer gelezen

Middagtemperaturen tussen 16 en 19 graden zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar, maar de kans is groot dat het tijdens het lange pinksterweekend wat warmer is. Op alle dagen is kans op buien, maar de zon schijnt ook geregeld. Bron: Weeronline.

De vooruitzichten voor het lange pinksterweekend geven droog en zonnig weer voor Scandinavië en de Britse Eilanden en flink buiig weer voor onder andere Frankrijk, de Alpenlanden en de zuidelijke helft van Duitsland. Nederland ligt hier een beetje tussenin en dat maakt de verwachting wat onzeker. Er is het hele weekend kans op buien, maar het aandeel droge perioden met zon is dagelijks in het weerbeeld groter. Indien het tot een bui komt kan dit wel een pittige onweersbui zijn.

Vrij gebruikelijke temperaturen

Ook in de temperatuurverwachting zit nog enige onzekerheid. Maxima tussen 16 en 19 graden zijn gebruikelijk half mei en de kans dat de temperaturen dit pinksterweekend op veruit de meeste plekken een fractie hoger uitkomen is groot. De wind waait met Pinksteren uit het oosten of noordoosten. Op de Waddeneilanden zijn gebruikelijke temperaturen waarschijnlijk. In de rest van het land is grote kans op maxima tussen 19 en 21 graden.

Zonkracht 5

In deze tijd van het jaar schijnt de zon in Nederland midden op de dag met UV-Index 5. Bij deze zonkracht kan de onbeschermde huid in 20 tot 40 minuten verbranden.

Tot het pinksterweekend warm en buiig

De aanloop naar Pinksteren is warm en buiig. Deze woensdag zijn de buien vooral voor de zuidelijke helft van het land. Donderdag krijgt het hele land met buien te maken. Tijdens buien is het een graad of 17, maar voor de buien uit kan het op beide dagen vooral in het oosten en noordoosten regionaal 25 graden worden.

Lees hier het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/15-5-2024-het-weer-met-pinksteren.

Download de nieuwe app van de Bossche Omroep

Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws uit de gemeente ’s-Hertogenbosch: de Bossche Omroep heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Bossche Omroep app vanuit de App Store of Play Store om op de hoogte te blijven, geïnformeerd te worden en verbonden te blijven met de wereld om je heen. Via de app kun je ook de Bossche Omroep van deze en andere weken digitaal lezen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant