Zware avondspits verwacht door veel regen.
Zware avondspits verwacht door veel regen. Foto: Weeronline

Regionaal veel regen, grote kans op extra drukke avondspits

Human Interest 220 keer gelezen

Na een kleine week met overwegend droog en warm weer, is het inmiddels weer wisselvallig. Maandag en dinsdag kwam het lokaal tot buien, maar de komende dagen krijgt een groter deel van het land met regen en buien te maken. Door alle nattigheid is grote kans op verkeersdrukte, zowel deze woensdagavond als de donderdagspitsen. Bron: Weeronline.

In het zuidwesten van het land is het vanochtend bewolkt en regenachtig. De regen trekt geleidelijk noordwaarts zodat vanmiddag ook het midden van het land met regen te maken krijgt. Af en toe heeft de regen een buiig karakter en lokaal kan ook onweer voorkomen. Door de regen zal de avondspits van deze woensdag in het zuiden, midden en westen van het land extra druk zijn.

In het noorden en noordoosten blijft het droog en schijnt de zon flink. De temperatuur loopt op naar 25 graden, terwijl het in de gebieden met regen vanmiddag slechts 16 tot 18 graden is.

Drukke donderdagspits

Donderdag schijnt in het noorden eerst de zon, elders is het bewolkt en valt regen met een wisselende intensiteit. In de middag komen overal buien voor en lokaal kunnen de buien stevig uitpakken met kans op onweer en windvlagen. De donderdagochtendspits is naar verwachting zeer druk in het zuiden, westen en midden van het land en door de buien zal de donderdagavondspits overal in het land druk zijn. Regen op donderdag is steevast een garantie op drukke spitsen.

Sommige buien kunnen wel 10 mm regenwater opleveren en tezamen met de regen van vandaag kunnen de neerslagsommen tot en met donderdagavond in het zuiden en midden oplopen naar 20 tot 30 millimeter. In het uiterste noordoosten blijft het over het algemeen droog.

Buien in pinksterweekend

Vrijdag komt het nog tot enkele buien en ook in het lange pinksterweekend valt een enkele bui. De zon schijnt ook geregeld en het wordt op veel plaatsen 19 tot 21 graden.

Lees hier het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/15-5-2024-regionaal-veel-regen-extra-verkeersdrukte.

Download de nieuwe app van de Bossche Omroep

Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws uit de gemeente ’s-Hertogenbosch: de Bossche Omroep heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Bossche Omroep app vanuit de App Store of Play Store om op de hoogte te blijven, geïnformeerd te worden en verbonden te blijven met de wereld om je heen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant